Nya dopingregler inför VM!

Så här säger TT:

”Tidigare har Fis stoppat skidåkare med förhöjda blodvärden som överstigit godkända gränsvärden, 17,0 för män och 16,0 för kvinnor, under fem dagar av hälsoskäl. Med den nya regeln stoppas aktiva som har påvisat onaturliga höjda hemoglobinvärden – även om de inte går över gränsvärdena. Och tävlingsförbudet förlängs till 14 dagar. Inför skid-VM har Fis gjort tester utom tävlan, 78 epo-urintester och 430 blodtester, på VM-åkare. Och alla VM-deltagare i längdskidor och nordisk kombination i Liberec, omkring 450 aktiva, ska blodtestas dagarna före VM, som börjar på torsdag.”

Rasmus Damsgaard, som sprängde bomben om att det var fem längdåkare som gick på EPO nu under säsongen säger så här:

”Det finns fortfarande några åkare som har onaturligt höjda värden. Vi vet vilka de är och de är säkerligen fler än dessa fem. En förändring som har skett är att de aktiva som gör detta koncentrerats till ett fåtal länder. Men det är mer än ett land.”

Nu är det bara att hålla tummarna på att det verkligen kommer funka det här. Helst av allt vill jag ju att ingen ska ha dopat sig, men har någon det så ska det vara good bye!!!

Läs mer: DN, Aftonbladet

Etiketter: