Tredjeplats för Jönsson efter makalös spurt

Emil Jönsson låg sist in på upploppet i dagens final och la in en riktig rökare vilket ledde till en tredjeplats efter omöjlige Hattestad och dagens kanon, ryssen Pethukov. Marcus Hellner åkte också riktigt bra idag, tyvärr kroknade han lite på upploppet men en fjärdeplats är inte så pjåkigt det heller!!

Björn Lind åkte (som vanligt) ut i semin. I b-finalen blev han tyvärr näst sist. Thobias Fredriksson gick som sagt inte vidare från kvalet. Förhoppningsvis kommer han göra det i VM då många nationer inte har lika många i startlistan.

På damsidan var det Charlotte Kalla som var bäst av svenskorna – hon som inte ens tänkt köra distansen i VM. Kalla kom fyra i finalen som vanns av megastarka Majdic. Satan vad slovenskan dominerar i sprint i vinter!!

Efter det här tycker jag Kalla ska stryka 10km klassiskt i VM och köra sprinten istället.

Anna Olsson gick tyvärr inte till final – dock vann hon b-finalen! Britta Norgren och Ida Ingemarsdotter lyckades inte gå vidare från sina kvartar… tråkigt!

Läs mer: Aftonbladet