06 februari 2009, av Oskar

Silver i stafetten i JVM

Sveriges damlag tog silvret, ungefär 30 sekunder efter storfavoriterna Norge. Tyskland blev trea. Tydligen körde inte Lisa Larsen sista utan Hanna Falk. Hanna Brodin startade och växlade till Emma Wiken.

Brodin var först in efter förstastreckan, dock endast sekunden efter Norges Falla. På andrasträckan som Wiken körde mot bl.a. Kristoffersen tappade Sverige 15 sekunder och växlade till Larsen som åt upp stora delar av Norges försprång, hon hade snabbaste tid av alla (inkl Östberg på sista). Larsen skickade iväg Falk sex sekunder efter Norge som hade JVM-drottningen Östberg på sista sträckan och mot henne fanns det inget att göra. Östberg drog i från och gick i mål 30 sekunder före Falk.

Tyskland blev trea, åtta sekunder efter Sverige. Ryssland spurtslog Finland om fjärdeplatsen.

Detta lopp gjorde nog inte saken klarare för landslagsledningen vad gäller uttag till senior-VM, eftersom både Brodin och Larsen var snabbast av alla på sina respektive sträckor…

Resultat

Intervju med Larsen i Radiosporten
Intervju med Brodin i Radiosporten

I intervjun med Larsen säger hon att hon inte skulle bry sig så mycket om hon inte kom med till VM: ”det kommer fler chanser”. Brodin säger att det ”skulle vara grymt kul” och att ”det skulle betyda otroligt mycket” om hon kom med till VM.

På herrsidan var det inte lika upphetsande. Sverige blev åtta…

18 kommentarer till ”Silver i stafetten i JVM”

Häftigt. Larsen verkar hitta formen. Känns som att hon får åka till VM nu. Kanske till och med får köra tredjesträckan i stafetten. skulle så vara fallet har vi en väldigt låg snittålder på vårat stafettlag.

Inlagd: 2009-02-06, 15:00
Skriven av: Martin

Skulle vara jäkligt skumt om inte Lisa blev uttagen nu. Varför väntade dem annars med uttagningarna, skulle det krävas guld i alla dicipliner eller?

Inlagd: 2009-02-06, 15:20
Skriven av: Katten

Vänta nu, sakta i backarna det var junior vm de tog medalj på inte senior vm. tror ni inte de andra senior damerna också kunna åka minst lika fort eller fortare?

Inlagd: 2009-02-06, 15:49
Skriven av: anders

nästan omöljigt att välja mellan juniorerna båda värkar vara i bra form och de vinner sina sträckor idag men det lutar ändå åt larsen för förbudskapnerna ändå tänk lisa larsen som första altenativ eller?

Inlagd: 2009-02-06, 15:59
Skriven av: Markus

Anders: försöker man se nyktert på saken, så skulle nog svaret här vara ”nej, bara Kalla”. tittar man på underlaget som förbundskaptenerna har att jobba med, så vet de följande

* larsen har nitat hela sverigeeliten, exklusive kalla, vid olika tillfällen före jul

* larsen kom tvåa på 5 km, när brudar som Falla och Kristoffersen är med, brudar som gjort fint ifrån sig i VC.

* larsen var snabbast av alla i stafetten, inkl. supernorskan, som ju dammade till hela norgeeliten häromveckan i deras egna mästerskap.

så nej, jag tror inte de andra ”senior damerna” skulle åka minst lika fort eller fortare, och jag tycker vi ska dra iväg larsen till vm. hellre en tjej som skulle kunna skrälla till det rejält eller åka in i väggen, och som dessutom har framtiden för sig, än en stabil bjud som säkert skulle kunna bjuda på oss på något i riket 15-30 i alla lopp hon kör.

Inlagd: 2009-02-06, 16:09
Skriven av: Hans

Tycker bägge två skall med dvs. Hanna B och Lisa L.
Hanna har tagit 3 medaljer Lisa 2 st.
Kan Norge ta med 3 st damjuniorer
borde Sverige få plats med 2 st.
Eller vad tycker Ni?

Inlagd: 2009-02-06, 16:26
Skriven av: Guten

Hans: Menar du på allvar att att dom är bättre än Anna Haag? är dom bättre än Anna så är dom topp 10 i värden å det är dom nog inte ännu

Inlagd: 2009-02-06, 16:28
Skriven av: jossa

>>* larsen kom tvåa på 5 km, när brudar som Falla och Kristoffersen är med, brudar som gjort fint ifrån sig i VC.

Kristoffersen var inte med och skulle trovligtvis kommit före larsen om hon inte varit sjuk

Inlagd: 2009-02-06, 16:36
Skriven av: Markus

Frågan är ju bara vad de har tänkt att juniorerna skall åka för sträckor egentligen. 30 km fristil är väl inte det bästa för en junior men Johaug tog ju medalj där så en hygglig placering kanske går för Lisa Larsen. Om vi inte fyller ut kvoten vi har för åkare är det väl bara ekonomin som stoppar att vi tar med fler åkare än bara en till.

Inlagd: 2009-02-06, 17:23
Skriven av: Ivve

Jaja, I got carried away.

Jossa: Om vi ska hålla oss till sanningen, så är det väl topp 15 i världen Haag är.

Och, på 5 km fristil, en stafettsträcka, där tror jag uppriktigt sagt att juryn nog kan vara ute om Haag verkligen skulle knipa Larsen.

Men ok, jag ger mig, ta med Rydkvist istället, så får iallafall en stabil topp 30-placering.

Inlagd: 2009-02-06, 17:23
Skriven av: Hans

Jag är rädd att ni drar för stora växlar på en ung junior. Vad jag vet så åkte hon förmodligen sitt livs lopp i Bruksv.
Och seniorerna var förmodligen inte i toppform då det var årets första lopp
tex Kalla var inte många sek före Britta som hon nu slog med nästan 1.5minuter på SM. Tex i Ottepä var Norskan som slog Larssen på 17plats där Kalla var 9a i 10k klassisk, hur mycket stryk skulle hon inte fått i fristil jag bara undrar, och hon slog ju ändå L.L i fritt.
Nej jag tror inte hon skulle vara bättre än max 6:e om hon åkt SM.
Så tag gärna med L.L i VM för att se och lära men ställ inga krav på henne, hon kommer att bli jättebra men det tar ett tag till.

Inlagd: 2009-02-06, 17:28
Skriven av: nisse

På söndag vet vi svaret och ungefär hur dom har tänkt.

Inlagd: 2009-02-06, 17:36
Skriven av: Andreas

Hans jag tycker Lisa Larsen ska ta platsen före Rydqvist kan vara bra för framtiden att hon är med nu. Haag har åkt 5 km fritt två gånger i år i stafetter första gången hade hon fjärde bästa tid 10 sek efter andra gången näst bäst 3 sek efter bästa tid Larsen hade inte matchet det tror jag. okej Hans kanske inte Haag är topp 10 men väl topp 11 *L* Det som är lite oroande är att dom som var närmast efter Larsen på 5 km inte gjort några rikgit bra resulstat i år på seniornivå tänkter på Finskan Lahteenmäki startart i två wc lopp 31 38 sedan Lauvhaug en start 45 sedan åkte hon norskamästerskapen 12 å 24.även JVM drottningen har haft svårt i dom WC lopp hon åkt 17 å 30, Tror sedan att Larsens form före jul var betydligt bättre än den hon har nu men jag kan ha fel vad tror ni?

Inlagd: 2009-02-06, 18:24
Skriven av: jossa

har lisa åkt en tre mil överhuvudtaget i sitt liv?
ni kan ju inte på allvar mena att de ska sätta in någon som aldrig ens har åkt en sträcka!!!!
lisa ska då både göra debut i större sammanhang plus åka sin första 3 mil.
nej kör med rydkvist i stället.

Inlagd: 2009-02-07, 07:50
Skriven av: jonas

Vad är Rydqvist bästa resultat på ett VM? Jo hon har ju inte precis varit nån super stjärna bästa resultatet är en 10:e placering 2006 i 45km klassiskt mst.

I vm är hennes placeringar 21a 35a så jag tycker att förbundskaptenerna sk låta nån junior ska få chansen.

Inlagd: 2009-02-07, 10:01
Skriven av: Andreas

Jag tycker våra 4 bästa på varje distans ska åka och om ledningen anser att Larsen är bättre än Rydqvist på 30 km fritt så OK då. Trots att Larsen inte tidigare har varit i närheten av att köra 30 km. På de övriga distanserna är definitivt Rydqvist ett bättre kort. Men det är på stafetten som det kan få betydelse vilken vi skickar ner och jag anser det vara oseriöst att i ett VM sätta in en orutinerad junior i en stafett. Gör hon bort sig och sabbar för laget kan hon bli knäckt för lång tid. ”Stora starka karlar” har blivit knäckta tidigare. I en stafett måste man ha rutin och veta hur hårt man kan gå på annars kan det sluta med katastrof.

Inlagd: 2009-02-07, 10:20
Skriven av: Torbjörn

Ny tråd samma ämne?Många funderar vilken distans Larsen får åka om hon nu blir uttagen till VM.Som jag ser det så är det ju bara en fristilssträcka i stafetten,möjligen sprinten.Men ok vi har ju gott om supertalanger,så ta med både L.L och Hanna..B Låt dom ”bränna” både dubbeljakten och 3-milen.”Det som inte förstör det härdar”.

Inlagd: 2009-02-07, 10:49
Skriven av: lkh

För att byta ämne: såg att Norge tog platserna 1-11 i Scandinavisk cup för herrar, det måste väl vara nytt rekord och nytt botten rekord för Sverige!
Hur får vi bra unga killar till skidåkningen, det ser inte bra ut!!!!

Inlagd: 2009-02-07, 14:41
Skriven av: nisse

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values