02 januari 2009, av Oskar

Jenny Hansson

Är det inte dags att man inser att Jenny Hansson borde stanna i långloppsvärlden? Hon är ju grym som fan i långloppcirkusen men inte i VC. Nu har hon kört två Tour de Ski i rad och förra året blev hon 38:a (av 45), över 13 minuter efter Charlotte Kalla. I år efter alla utom två etapper ligger hon på en 40:e plats av 43, över 7 minuter efter täten. Nu kanske vi inte hade någon annan att plocka in till Touren(?), men jag tycker ändå Sverige skulle tagit in någon annan, gärna yngre tjej som fått testa denna cirkus. Eller så skulle man gjort som man gjort på herrsidan, inte fyllt upp alla platserna…

2 kommentarer till ”Jenny Hansson”

Fast för att vara långloppsåkare är hon väl rätt vass i sprint. Nu har jag inte analyserat de olika loppen, men det vore intressant att se vilket lopp hon tappade mest tid till täten i. Drabbades hon inte av en arrangörsmiss i jaktstarten (tvingades starta 30 sek för sen)? Det var väl också så att det var hennes resultat från Skandinaviska cupen där hon var bästa svenska tillsammans med Maria Rydqvist efter Lisa Larsen (som ändå inte var aktuell för Touren).

I det senaste distansloppet såg hon väldigt tung ut, jämfört med många andra löpare, men vem borde ha fått chansen istället för Jenny?

Inlagd: 2009-01-02, 13:19
Skriven av: swestam

Om det är så att ingen annan hade gjort bättre resultat kanske man inte skulle skickat ngn. Hur som helst tycker jag det känns onödigt att skicka någon som nästan blir sist, speciellt då det inte är någon ungtupp som är på väg uppåt.

Inlagd: 2009-01-02, 16:27
Skriven av: Oskar

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values