Vilka vinner på nyårsafton i Touren?

Nyårsafton i Touren 2008-09

Exakt samma grenar, som ska köras på nyårsafton i Touren, kördes i världscupen i finska Kuusamo den 30 nov (individuell start klassiskt, 10 km för damerna och 15 km för herrarna). Av resultaten därifrån samt från etapp 2 i årets Tour (samma distanser och i klassiskt också, fast jaktstart) kan man dra några slutsatser. De skidlöpare som är bra på klassiskt har goda chanser att hämta in en hel del tid (Johnsrud Sundby var 38 s före Cologna i Kuusamo t.ex). Northug lär tappa o.s.v. Blir spännande att se vad veteranen Veerpalu kan göra (världsmästare på 30 km klassiskt 2001 i Lahtis), han verkar ha toppat formen nu.

Mina (kanske tråkiga) röster i omröstningarna här intill går till:

Herrar, vinnare: Martin Johnsrud Sundby
Motivering: Vann i Kuusamo, snabbast i etapp 2 i Touren och verkar vara i form.
Outsiders: Andrus Veerpalu och Sami Jauhojärvi

Damer, vinnare: Virpi Kuitunen
Motivering: Tvåa i Kuusamo, snabbast i etapp 2, betraktas som världens bästa åkare i klassiskt plus har grym erfarenhet.
Outsiders: Aina-Kaisa ”Aiko” Saarinen och Marit Björgen

Är du av en annan åsikt (och röstar annorlunda)? Skriv gärna en kommentar i så fall och motivera varför!