Inhemsk TV-produktion…

Bruten skida för Marthe Kristoffersen
Bild: Norskan Marthe Kristoffersens skida gick av i prologen, med fall i loppet och dålig tid som följd. Här syns hon efter målgången.

Hej och detta är mitt första inlägg i Skidpepp, har tidigare synts i kommentarerna och fått äran att bli skribent av Oskar. Ska göra mitt bästa för att skriva intressanta inlägg här i Skidpepp!

Äntligen drog Touren igång idag! Tyvärr utan allas vår förkylde Charlotte Kalla (som vann förra året). Denna gång är det främst klassisk stil som gäller i Touren (de varvar fristil och klassiskt vartannat år).

Blev irriterad idag under TV-sändingen spec vad gäller herrarnas – alla de sex (om jag räknade rätt) tyska åkarnas starter, mellantider, framfart i skogen och målgång visades, det kändes nästan som om man tittade på TV i Tyskland… Såg inte mycket av svenskarna (ingenting av Mathias F t.ex). Det borde vara en TV-producent för den inhemska publiken om man nu vill visa en massa tyskt (25% eller mer av sändningen kändes det som) och en annan producent för den internationella TV-publiken (som inte fokuserar på tyskarna)..

Anna Haag, Marcus Hellner, Maria Rydqvist och Anders Södergren gjorde det bra idag i prologen. Av dem är det nog Haag som det kommer att gå bäst för i Touren. Hon har tränat för det (och gjorde bra resultat förra året), hon borde sluta bland de 10 bästa.

Förresten – någon som INTE tror att finskorna Saarinen och Kuitunen slutar på de två första platserna, är det någon som kan hota dem i Touren i år?