28 december 2008, av Jörgen

Inhemsk TV-produktion…

Bruten skida för Marthe Kristoffersen
Bild: Norskan Marthe Kristoffersens skida gick av i prologen, med fall i loppet och dålig tid som följd. Här syns hon efter målgången.

Hej och detta är mitt första inlägg i Skidpepp, har tidigare synts i kommentarerna och fått äran att bli skribent av Oskar. Ska göra mitt bästa för att skriva intressanta inlägg här i Skidpepp!

Äntligen drog Touren igång idag! Tyvärr utan allas vår förkylde Charlotte Kalla (som vann förra året). Denna gång är det främst klassisk stil som gäller i Touren (de varvar fristil och klassiskt vartannat år).

Blev irriterad idag under TV-sändingen spec vad gäller herrarnas – alla de sex (om jag räknade rätt) tyska åkarnas starter, mellantider, framfart i skogen och målgång visades, det kändes nästan som om man tittade på TV i Tyskland… Såg inte mycket av svenskarna (ingenting av Mathias F t.ex). Det borde vara en TV-producent för den inhemska publiken om man nu vill visa en massa tyskt (25% eller mer av sändningen kändes det som) och en annan producent för den internationella TV-publiken (som inte fokuserar på tyskarna)..

Anna Haag, Marcus Hellner, Maria Rydqvist och Anders Södergren gjorde det bra idag i prologen. Av dem är det nog Haag som det kommer att gå bäst för i Touren. Hon har tränat för det (och gjorde bra resultat förra året), hon borde sluta bland de 10 bästa.

Förresten – någon som INTE tror att finskorna Saarinen och Kuitunen slutar på de två första platserna, är det någon som kan hota dem i Touren i år?

4 kommentarer till ”Inhemsk TV-produktion…”

Björgen kan hota dom och jag hoppas hon gör det.

Inlagd: 2008-12-28, 00:01
Skriven av: Andreas

Välkommen Jörgen! Jo det är en klassiker det där med fokusering på inhemska skidåkare… man kan förstå det men samtidigt borde de veta att det inte bara är tyskar som ser loppet!

Inlagd: 2008-12-28, 00:40
Skriven av: Oskar

Jag håller nog också Björgen som främste utmanare, särskilt som hon är bättre i sprint än de båda finskorna.

Sedan vore det kanske på plats med en liten kort presentation av gästskribenterna för oss övriga läsare.

Inlagd: 2008-12-28, 08:32
Skriven av: swestam

Jag tror på Petra Majdic som slutsegrare. Hon är bättre i distans än på länge och med sprintbonus kommer hon hålla alla bakom. Tyckte Björgen, Saarinen och Kuitonen såg ganska tama ut. Tror mer på Kowaltschuk och Follis.

Inlagd: 2008-12-28, 11:00
Skriven av: nisse

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values