Daniel Rickardsson!

Det blev masstart som jagar en tysk OCH en schweizare. Jag hade nästan rätt. Jag hann inte hem i tid till loppet idag heller så det fick bli att kolla på en pizzeria på Östermalm.

Daniel Rickardsson alltså, vilket lopp! TT kallar det skräll, och varför inte, det är tamifanken en skräll. Vi har sett att han åkt bra i stafetterna och just nu känns hans plats i stafettlaget till VM riktigt hårt fastsvetsad. Mathias Fredriksson som också fightas om platsen måste nog svänga ihop ett mirakel för att bli ordinarie igen. Han var riktigt blek idag. Men som sagt, han har varit sjuk och kör touren som en genomkörare. Jag kan inte jättemycket om träning och tävling och hur det påverkar kroppen rent fysiskt men borde inte Fredriksson gjort som Johan Olsson och stannat hemma och tränat istället för att slita ner sig med kassa resultat i touren? Rickardsson hade för övrigt fjärde bästa tid idag, bara slagen av Johnsrud Sundby, Veerpalu och Livers!

Som jag antog skulle Marcus Hellner tappa placeringar idag och det gjorde han också. Han är nu 39 sekunder efter täten vilket inte är någon jättetid. I sprinten i morgon kan det nog bli en del omkastningar till Hellners fördel. Northug som jag trodde skulle klappa igen helt gick riktigt bra idag och slutade 11:a. Farlig i morgon!

Anders Södergren gjorde en halvbra insats idag. Han är nu en minut efter Cologna och hade bara 30:e tid idag. Bättre om jag får be! Vad hände med storformen? Försvann den på operationsbordet? Han sa till Aftonbladet efter loppet att det inte var något fel på formen utan på skidorna. OK vi ska väl inte gnälla för mycket men jag vill hoppas så mycket på Södergren!

Det är inte bara Södergren som ligger en bit ner bland storfräsarna. Hetland ligger 44:e-plats och Vittoz är 42:a bl.a.

Svenska herrplaceringar

  • 11. Daniel Rickardsson
  • 25. Marcus Hellner
  • 31. Anders Södergren
  • 54. Mathias Fredriksson

Lyssna på Rickardsson i Radiosporten
Anna Haag i Radiosporten

På damsidan körde Haag bra och höll kvar sin elfteplats. Huruvida hon hade dåliga skidor eller inte kunde jag inte se då TVn var alldeles för långt bort i pizzerian, men jag är nöjd ändå med Haag. Hon själv var inte lika nöjd, hon var rent ut sagt förbannad på sina skidor! Maria Rydqvist fick släppa förbi lite åkare idag men inte många! Hon seglade in som 15:e tjej och det är bra. Sara Lindborg plockade 8 placeringar och ligger nu inför sprinten 28:a, nästan 2 minuter efter. Jenny Hansson däremot säckade ihop ordentligt och blev 43:a och är nu 3 minuter efter…

Svenska damplaceringar

  • 11. Anna Haag
  • 15. Maria Rydqvist
  • 28. Sara Lindborg
  • 43. Jenny Hansson

Läs mer: DN 1 2