28 december 2008, av Oskar

Daniel Rickardsson!

Det blev masstart som jagar en tysk OCH en schweizare. Jag hade nästan rätt. Jag hann inte hem i tid till loppet idag heller så det fick bli att kolla på en pizzeria på Östermalm.

Daniel Rickardsson alltså, vilket lopp! TT kallar det skräll, och varför inte, det är tamifanken en skräll. Vi har sett att han åkt bra i stafetterna och just nu känns hans plats i stafettlaget till VM riktigt hårt fastsvetsad. Mathias Fredriksson som också fightas om platsen måste nog svänga ihop ett mirakel för att bli ordinarie igen. Han var riktigt blek idag. Men som sagt, han har varit sjuk och kör touren som en genomkörare. Jag kan inte jättemycket om träning och tävling och hur det påverkar kroppen rent fysiskt men borde inte Fredriksson gjort som Johan Olsson och stannat hemma och tränat istället för att slita ner sig med kassa resultat i touren? Rickardsson hade för övrigt fjärde bästa tid idag, bara slagen av Johnsrud Sundby, Veerpalu och Livers!

Som jag antog skulle Marcus Hellner tappa placeringar idag och det gjorde han också. Han är nu 39 sekunder efter täten vilket inte är någon jättetid. I sprinten i morgon kan det nog bli en del omkastningar till Hellners fördel. Northug som jag trodde skulle klappa igen helt gick riktigt bra idag och slutade 11:a. Farlig i morgon!

Anders Södergren gjorde en halvbra insats idag. Han är nu en minut efter Cologna och hade bara 30:e tid idag. Bättre om jag får be! Vad hände med storformen? Försvann den på operationsbordet? Han sa till Aftonbladet efter loppet att det inte var något fel på formen utan på skidorna. OK vi ska väl inte gnälla för mycket men jag vill hoppas så mycket på Södergren!

Det är inte bara Södergren som ligger en bit ner bland storfräsarna. Hetland ligger 44:e-plats och Vittoz är 42:a bl.a.

Svenska herrplaceringar

  • 11. Daniel Rickardsson
  • 25. Marcus Hellner
  • 31. Anders Södergren
  • 54. Mathias Fredriksson

Lyssna på Rickardsson i Radiosporten
Anna Haag i Radiosporten

På damsidan körde Haag bra och höll kvar sin elfteplats. Huruvida hon hade dåliga skidor eller inte kunde jag inte se då TVn var alldeles för långt bort i pizzerian, men jag är nöjd ändå med Haag. Hon själv var inte lika nöjd, hon var rent ut sagt förbannad på sina skidor! Maria Rydqvist fick släppa förbi lite åkare idag men inte många! Hon seglade in som 15:e tjej och det är bra. Sara Lindborg plockade 8 placeringar och ligger nu inför sprinten 28:a, nästan 2 minuter efter. Jenny Hansson däremot säckade ihop ordentligt och blev 43:a och är nu 3 minuter efter…

Svenska damplaceringar

  • 11. Anna Haag
  • 15. Maria Rydqvist
  • 28. Sara Lindborg
  • 43. Jenny Hansson

Läs mer: DN 1 2

12 kommentarer till ”Daniel Rickardsson!”

Jenny Hansson ska ha ca 15 sek bättre tid då det blev fel släpptes iväg 15 sekunder fel.

Arrangörsskandal
http://www.eurosport.se/langdakning/tour-de-ski/2008-2009/arrangorsskandal-i-oberhof_sto1794648/story.shtml

Inlagd: 2008-12-28, 19:48
Skriven av: Andreas

Rickardsson var en väldigt trevlig överraskning, han tog det lugnt i början och såg ut att bli efter men sparade tydligen på krafterna. Väldigt bra gjort att avancera från 39:e till 10:e plats!

Blir intressant att se vad Veerpalu (37 år och still going strong!) och Johnsrud Sundby kan göra för totalen i kommande distansgrenar i klassiskt.

Inlagd: 2008-12-28, 19:48
Skriven av: Jörgen

Värt att notera att Rönning som var 6:a i mål ”tjuvstartade” (blev ivägsläppt för tidigt?) och får därför tidstilläg. Han är nu 24:a.

Källa: http://www.nrksport.no/langrenn/1.6377896

Inlagd: 2008-12-28, 19:53
Skriven av: Lisa

Arrangörerna verkar inte ha fattat reglerna i TDS. Det är dom nog inte ensamma om, det är för mycket matematik för min smak och värre blir det efter sprinten i morgon.

Inlagd: 2008-12-28, 20:48
Skriven av: nisse

Northug imponerte i klassisk i dag. Omtrent samme tid som Teichmann.

Inlagd: 2008-12-28, 20:58
Skriven av: Tor

Enda är väl att Northug kan tappa när det är individuell start el han har en tendens å göra det därför rankas han inte så högt i mina ögon än.

Inlagd: 2008-12-28, 23:19
Skriven av: Andreas

Northug har gjort det svært bra i alle disipliner bortsett fra klassisk intervallstart samt klassisk sprint.

Fristil intervallstart, klassisk fellesstart, fristil fellesstart, fristil sprint, duathlon samt stafettetapper har han jo bevist at han behersker til fulle.

Gutten er jo bare 23 år, og behersker allerede nesten alle disipliner til fulle… Han har mentaliteten, han har kapasiteten, han har eksplisiviteten. Må man vinne en klassisk femmil med intervallstart for å rankes høyt i visses øyne?

Hvem vet. Han har mange år på seg til å utvikle den klassiske teknikken sin og kan vel gjerne vinne en klassisk femmil om noen år. Men en klassisk distanseløper som mangler eksplosiviteten og råskapen vil vanskeligere kunne vinne en sprint i fristil.

For å si det sånn. Northug kan gjerne slå Sødergren i intervallstart, men Sødergren vil ikke kunne slå Northug i en spurt. Derfor ranker jeg Northugs kapasitet og potensiale mye høyere enn løpere som f.eks. Sødergren og Bauer.

Inlagd: 2008-12-29, 00:18
Skriven av: Tor

Jo rankar en som klarar av alla discipliner högst och det kommer han säkert å göra men inte denna säsong.

Fast vi ser ju på onsdag hur det går kanske han vinner men jag tror inte det för det kan lika bli som i Davos 55:e plats fast jag tror inte det.

Inlagd: 2008-12-29, 03:16
Skriven av: Andreas

Om Vm och OS hade inte hade haft massstarter i programmet så hade Anders Södergren haft ett antal medaljer vid det här laget. Idag slår Södergren Northug i åtta av tio lopp med intervallstart men om ett par år kanske det är annorlunda men Petter har mycket att förbättra som individuell skidlöpare eftersom han förlitar sig helt på andra. I gårdagens lopp så började han vrida på nacken redan efter femhundra meter för att se vad bakomvarande befann sig, ett bakomtittande som förr eller senare kommer det att resultera i ett fall. Men annars är jag helt överrens med Tor, det finns idag ingen som slår Northug i en spurtuppgörelse. Måste vara en mardröm att gå ut med honom på en avgörande stafettsträcka.

Inlagd: 2008-12-29, 13:35
Skriven av: rs

På 5-mila i Sapporo var jo Sødergren nesten 3 minutter bak Estil og Hjelmeset. Jeg nekter å tro at han hadde slått dem dersom det hadde vært klassisk intervallstart.

50 km fristil intervallstart er en annen ting. Da kunne han hatt en sjanse. Men lange løp i fristil med intervallstart er vel også den eneste disiplinen han kan hevde seg i. Han har jo ikke gjort det bra på 15 km fristil intervallstart som det jo er på de fleste mesterskap.

Med det mener jeg at 50 km fristil intervallstart er Sødergrens eneste mulighet til å vinne, det være seg enten verdenscup eller mesterskap. En god skiløper bør beherske flere enn det ene løpet.

Inlagd: 2008-12-29, 14:40
Skriven av: Tor

Underskatta inte Södergren, ingen åkare är bättre än han när formen är i topp. Synd han blev sjuk för han var i fruktansvärt bra form i Bruksvallarna.
Han kan köra slut på alla i ett masstartslopp om han får rätt dag.

Inlagd: 2008-12-29, 14:53
Skriven av: nisse

Jenny Hansson (17:e) och Anna Haag (26:a) vidare från sprintkvalet medan Maria Rydqvist (35:a) och Sara Lindborg (42:a) missade. Follis van kvalet före Björgen och Saarinen.

Bland herrarna gick bara Hellner (10:a) vidare. Rickardsson (44:a) och Södergren (51:a) missade. Teichman (35:a) missade också medan Cologna (5:a) gick vidare. Kershaw vann kvalet före Rotchev och Daragon.

Inlagd: 2008-12-29, 14:54
Skriven av: swestam

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values