Fredriksson får Fotboja

Ni har väl sett att alla skidåkare i världscupen har något runt fotleden när de tävlar. Det är för tidtagningen. Mathias Freriksson kommer inte bara ha en sådan utan även en alldeles egen fotboja, dock ej för tidtagning, utan för att Storebror ska se att han inte syndar igen! Syndar från vad? Jo, han åkte ju rysligt fort med sin bil i Norge i somras när han blev haffad av politi. Så här säger han till Aftonbladet:

”Jag vet inte hur stor fotbojan är. Jag hoppas att den inte är som på Bröderna Daltons tid, så att en stor svart klump hänger efter en. Då blir det svårt att åka skidor.”

Aftonbladet skriver om att ha fotboja:

Som professionell längdåkare kan man träna trots att man bär fotboja. Man kommer överens med frivården om ett par fritimmar om dagen då man får lämna bostaden och ge sig ut i spåren. Men resten av dygnet gäller strikt husarrest, vilket gör det omöjligt att dra utomlands på tävling.

Så vi får väl hoppas att han inte åker på domen lagom till VM