22 december 2008, av Oskar

Dessa åker Touren

Äntligen har man bestämt sig för vilka som åker Tour de Ski i år. Jag återkommer med spekulationer så småningom. Har pajat handleden efter en långfärdsskridskovurpa så jag kan inte skriva så värst bra/snabbt…

Sverige

Damer Herrar
Charlotte Kalla
Anna Haag
Sara Lindborg
Jenny Hansson
Maria Rydqvist
Anders Södergren
Marcus Hellner
Daniel Rickardsson
Mathias Fredriksson

5 kommentarer till ”Dessa åker Touren”

Damer: Hmm bakom Haag och Kalla känns det så där. Varför inte låta Lisa Larsen skippa sitt jullov och åka på Touren, för lärdomens skull om inte annat?

Tycker att landslagsledningen ska släppa fram åtminstone en talang när de ändå skickar fem kvinnliga deltagare.

Jenny, Sara och Maria är på gränsen till (den ordinarie) WC-truppen alla tre och duktiga men ingen av dem är en coming woman.

Egentligen är det väl bara Kalla, Haag och Britta som är självskrivna i distans. Förståeligt att Britta står över Touren, som kräver särskild prioritering.

Herrar: Förväntade mig Södergren, Hellner och Olsson (varför är den sistnämnde inte med?).

Nu får vi hålla tummarna. Kalla har mindre press på sig i och med att nästan allt går i klassiskt i år – det vore en bragd om hon vann igen. På herrsidan har vi nog mindre förväntningar, men skoj om de överraskar.

Blir spännande se kampen mellan Kuitunen, Follis, Björgen, Saarinen, Kowalchyk och Kalla. Håller de två finskorna som favoriter i förväg. De lär samarbeta också.

Oskar – du skapar väl omröstningar framöver under touren, det vore kul?

Till sist: tack för en bra skidblogg!

Inlagd: 2008-12-22, 22:09
Skriven av: Jörgen

Med så många klassiska sträckor, så skulle jag inte bli förvånad om Anna Haag blir bästa svenska. Jag hoppas lite på det, eftersom hon tyvärr ofta hamnar i Charlottes skugga.

Inlagd: 2008-12-22, 23:33
Skriven av: Oskar_A

Olsson avstår touren för att han vill ha en bra träningsperiod innan VM. Nåt sånt.

Inlagd: 2008-12-23, 16:19
Skriven av: TB

Synd attt Olsson avstår Touren – det är ganska långt fram till VM och han är i storform i klassiskt nu (och det är en fördel i årets Tour de Ski).

Även om Olsson kanske inte har en chans i avslutningen i slalombacken kunde han plocka många sköna WC-poäng i Touren på vägen dit. Men bara att respektera hans beslut och hoppas på att det går bra i VM för honom.

Och som Oskar A skrev ovan kan Haag mycket möjligt bli bästa svenska före Kalla. Tror att mycket beror på de inledande dagarna, går det bra för Kalla och Haag blir de stärkta och kan hänga med någorlunda sen kan som bekant mycket hända i slalombacken…

Inlagd: 2008-12-23, 21:33
Skriven av: Jörgen

Ärligt talat så tycker jag slalombacken är rätt så tråkig. Mer om det sen.

Inlagd: 2008-12-24, 02:25
Skriven av: Oskar

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values