Varken Jönsson eller Larsson till start i Düsseldorf.

Emil Jönsson är sjuk. Peter Larsson har spricka i revbenet. Det saknas alltså tunga svenska namn inför starten i helgen. Vad jag vet har endast en reserv kallats in hittills, och det är Thobias Fredriksson. Han brukar leverera i Düsseldorf så på så sätt är det inte så himla trist och enligt kommentaren nedan så åker även Johan Edin ner!

Vem är då Johan Edin, jo Edin kom tvåa nyligen på sprinten i Sverigecupen och har åkt två världscup-sprintar förut, dock bara i den nationella gruppen. Första gången var i Borlänge, då kom han 53:a. Nästa gång var i Stockholm förra säsongen då han blev 48:a. Han har alltså aldrig gått vidare från kvalet förut på den nivån men som sagt, andraplats i Skellefteå förra veckan smakar gott! Edin var även ruggigt snabb under kvalet på senaste SM då han hade fjärde snabbaste tiden efter Brynte, Lind och Larsson. I själva finalerna kom han tolva. Jaja, det var en massa rabblande med siffror… Edin är för övrigt även anmäld till Tour de Ski China som börjar strax efter jul.

Uppdatering: Nu har även Ida Ingmarsdotter blivit förkyld och enligt Krönikör Karlsson har också Anna Olsson blivit krasslig. Ersättare blir Mia Eriksson som åkte bra i sprinten i dag på skandinaviska cupen då hon blev trea!