Skidor i media

Jag minns inte att de stora tidningarna (DN, Aftonbladet, Expressen) skrivit så mycket om längdskidor på hur länge som helst, och det är fantastiskt! Vi får hoppas att de svenska framgångarna håller i sig så att de inte tröttnar och bara valsar ut TT-telegram istället.

Däremot tycker jag det ofta är lite sakfel eller fel bildval i tidningarna, som om det inte är några engagerade som skriver/redigerar. I dagens DN är det bild på Gjerdalen strax framför Anders Södergren och i bildtexten står det: ”Norskt ryck i uppförsbacken: Petter Northug var som vanligt suverän i spåret…” och under den en stor rubrik med titeln ”Northug svårstoppad”. Det är ju inte så himla bra om de visar en pilotbrillekille istället för en rävliknande ungtupp.

Men men, man ska vara glad för det lilla, och på hemsidan är det åtminstone rätt bild.

Etiketter: