Masstartstämpeln borta för ungtupparna

hellner-pallen_.jpg

En sak jag glömde nämna igår var ju att Marcus Hellners vinst och Petter Northugs tredjeplats var inte bara fantastiska längdresultat utan även en känga åt alla de som trott att killarna bara kan göra bra ifrån sig i masstart. Speciellt Northug har ju fått den stämpeln då han väldigt sällan presterat bra vid en individuell start.

Till VG säger norsken att han värdesätter denna tredjeplats högre än den vinsten han tog i Falun då det var skiathlon:

”Jeg har ikke ord, og kan nesten ikke fatte at jeg har klart det. Tårene kom da jeg forsto at jeg klarte det. Dette er en stor seier for meg. Jeg har brutt en barriere. Det jeg gjorde i dag betyr så utrolig mye for meg.”

Så det är inte bara Hellner som passerat den magiska gränsen, vilket jag tror kommer göra Northug ännu giftigare i spåret!! Varning för en pånyttfödd norrbagge!