Helgens resultat – lite tankar inför Gällivare

Tänkte göra en snabb analys av helgens tävlingar. Vem visar form, vem visar inte form? Merparten av världseliten har ju gjort debut i antingen Sverige, Norge eller Finland.

Efter att snabbt granskat resultaten kan man säga att det känns jämt. I Muonio, där de flesta åkarna befann sig, återfinns de flesta toppnamnen långt fram i resultatlistorna utan alltför stora tidsskillnader. Alltså ingen knockout i likhet med den Bauer levererade förra året i Mounio vid samma tid.

Tyskarna ser ut att vara tillbaka efter vad som väl får beskrivas som lite av ett mellanår. Angerer, Boehler och Nystad vann var sitt lopp i helgen. Blir nog vassa i vinter. Norrmännen är dock svårare att säga nåt om, eftersom de inte slogs mot samma motstånd, men Björgen ser ut att vara i form i alla fall. Att Kuitunen blev sexa i hennes svagare teknik får väl också anses helt OK.

Känns som man får vänta tills Gällivare innan man drar för stora slutsatser. Mest imponerade tycker jag att Anders Södergren var, men jag kanske är partisk.

Slutligen; varför åker inte Lisa Larsen världscupspremiären?! Handlar det om att spara henne och skydda henne från för stor press? Snälla, kan nån förklara!

Etiketter: