Abrahamsson och Ingesson nya förbundskaptener!

jocke1.jpg

Tre, enligt mig, stora nyheter (och en liten) presenterades idag på presskonferensen i huvudsponsorn Vattenfalls lokaler i centrala Stockholm.

1. Två landslag blir ett
I Gundes värld är alla lika, alla olika. Med andra ord, det som skiljer de aktiva åt är inte kön utan hur de är som personer. Individen har fått störst fokus när Gunde nu slagit ihop herr- och damlaget till ett enda lag, som sedan är indelat i två delar (röda gruppen och u-gruppen). I sin helhet är landslaget lite mindre till antal skidåkare än mot förra året.

2. Två förbundskaptener
Det blir förra årets ansvariga i damlaget som tar över som förbundskaptener för hela landslaget i år. Ingen av dem har högre rang än den andre och ingen har mer dam-, eller herr-fokus utan istället kan det bli fokus mot olika individer. Tillsammans med dessa två har man två s.k. resurstränare, Ola Rawald (80%) och Mattias Persson (50%).

2. Ny marknadschef!
Jan Palander är inte längre ansvarig för marknad vilket nog väldigt många har längtat efter att höra! Istället blir det Johan Sares som tar över, vilket förhoppningsvis betyder mer cash i kassan!!! Det är hans första kneg inom längdvärlden men han ska kunna sin sak, oavsett idrott.

4. Anna Haag
Ny tjej inslagen i landslaget! Eller ja, nytt namn åtminstone. Anna Hansson tänker tydligen byta namn inför den kommande säsongen!

Vad mer? Well, det var en jävla lista på olika resurser och personer som man inte presenterade idag (många namn ska till). Om alla dessa är spikade redan eller om det saknas namn får vi se.

Läs mer: DN, Aftonbladet

Etiketter: