Lagen till Stockholm

Eftersom förra helgens tävlingar i Falun gick i skiathlon fick Sverige inte ställa upp med så många personer i det nationella fältet. Det får man däremot göra på onsdag då det vankas sprint i hufvudstaden ett stenkast från där jag sitter nu, hemma.

För ett år sedan var det bara ryssen Devjatiarov som med sjukt bra glid lyckades slå svenskarna Emil Jönsson och Mats Larsson, och det var ju grym laginsats utav Sverige, men i år blir det andra bullar, jag vill se minst en förstaplats.

På damsidan kom Anna Dahlberg trea efter Petra Majdic och Virpi Kuitunen. Anna har, som ni kanske hört, tackat för sig för denna säsongen pga skador och annat. Istället riktar hon in sig mot nästa säsong istället. Därför tror jag att Ida Ingemarsdotter kommer bli Sveriges största hopp på onsdag. Charlotte Kalla kanske kan göra något och Lina Andersson vet jag ingenting om. Hon körde ju på rätt hårt i början av stafetten igår, men kroknade mot slutet, så jag vette katten hur länge hon orkar hålla tempot uppe. Anna Hansson är ju ännu inte någon toppensprinter men jag tror ändå att banan kan passa henne bra eftersom det inte är något stakupplopp utan att det mest handlar om att ha grym teknik i motbacken mot mål.

Sverige (landslagstruppen)

Damer Herrar
Lina Andersson
Sofia Bleckur
Anna Hansson
Ida Ingemarsdotter
Charlotte Kalla
Robin Bryntesson
Emil Jönsson
Mats Larsson
Peter Larsson
Björn Lind
Daniel Rickardsson

Sverige (nationella gruppen)

Damer Herrar
Mia Eriksson
Magdalena Pajala
Annika Löfström
Susanne Nyström
Hanna Seppas
Sanna Hallberg
Anna-Karin Strömstedt
Maria Rydqvist
Gustaf Berglund
Fredrik Byström
Fredrik Uusitalo
Andreas Domeij
Emil Gyllroth
Johan Edin
Marcus Hellner
Joakim Jonsson
Håkan Löfström
Mikael Östberg

Norge

Damer Herrar
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Kari V. Gjeitnes
Karianne Bjellånes
Ella Gjømle
Agnetha Åsheim
Ingri Aunet Tyldum
Guro strøm Solli
Hans Petter Lykkja
Jens Arne Svartedal
Tor Arne Hetland
Eldar Rønning
Øystein Pettersen
Johan Kjølstad
Børre Næss
Ola Vigen Hattestad
Anders Gløersen
John Kristian Dahl