24 februari 2008, av Oskar

Inför herrstafetten

Med tanke på Mathias Fredrikssons finfina form åtminstone under dagens klassiska del och faktiskt även hela vägen fram till mördarbacken för sista gången, kan man ju tro att hans plats i stafettlaget är gjuten som sten, men så är inte fallet!

Istället har han bestämt sig för att inte vara med och istället lägga fokus på Vasaloppet nästa helg. Vafan är det för stil? Här har han visat att han kör ruggigt bra igen klassiskt och då ska han för i helvete ställa upp för kung och fosterland i stafetten! Maken till ego-boy får man leta efter… Fast han har ju sagt att Vasaloppet är hans stora mål i år så vi får väl lita på hans ord och jag säger bara, vinner han inte det loppet blir jag less.

Dock är det inte hög tid att hänga läpp för det, för när man minst anar det dyker det upp en näst intill perfekt ersättare till Fredriksson, nämligen Mats Larsson! Han blir morgondagens startman och jag tror nog att han kommer klara det fina fisken. Det är ju också ganska skönt att han slipper Lukas Bauer, eftersom denne går andrastreckan.

Johan Olsson kör andrastreckan och trots lite svajig form på sistone tror jag han håller ihop det och växlar över till Anders Södergren inte allt för långt bakom täten.

Södergren gör väl ett stabilt lopp som vanligt och ger Hellner en perfekt utgångspunkt inför sista sträckan, som förhoppningsvis inte går allt för fort utan blir ett rävspel på hög nivå. Ingen vågar rycka och istället blir det lite sällskapsresa som sedan Hellner spurtar hem precis framför ögonen på Northug. Önsketänkande? Tja, kanske, men det är fullt rimligt, tror jag.

Det är ett starkt lag det där! Alla har visat form hyfsat nyligen och har alla en bra dag i morgon kan det räcka hela vägen till seger, speciellt med spurtkanonen Hellner på sista.

 1. Mats Larsson
 2. Johan Olsson
 3. Anders Södergren
 4. Marcus Hellner

Men vi har även tre lag till.

 1. Fredrik Östberg
 2. Daniel Rickardsson
 3. Rikard Andreasson
 4. Kalle Gräfnings
 1. Niklas Karlsson
 2. Erik Eriksson
 3. Martin Johansson
 4. Markus Leijon
 1. Patrik Karlsson
 2. Johan Henriksson
 3. Adam Steen
 4. David Frisk

Listan ovan är tagen från FIS-Ski.com. Den skiljer sig lite från langd.se:s laguppställningar. Vilken som är den rätta får vi se i morgon.

Norge har två lag med i morgon och båda är helt klart kandidater till segern. Petter Northug startar för ovanlighetens skull i lag 2, men det gör ju inte saken sämre för det laget. Är han med i tätgruppen in på stadion så är det inte många som knäcker den dåren.

Några andra lag som är farliga är helt klart Italien, Ryssland, Tjeckien och kanske även Finland. Huh, det ska bli så sjukt spännande!

Startlista

7 kommentarer till ”Inför herrstafetten”

För mig var det första året jag var och hejade på utmed spåret, herregud så kul det var! Hade med mig ett gäng kompisar, och vi skrek som galningar tillsammans med alla andra – vilken stämning!

Kändes lite konstigt vid herrstafetten att ingen riktigt vågade trycka på i mördarbacken tycker jag, de vet ju hur duktig Petter Northug är på att spurta. (Killen är ju hur grym som helst!) Och visade i vilket lag han borde åka i. Jag tycker att Gjerdalen på tredje sträckan och Northug på fjärde borde känts som en optimal uppställ för Norge 1. Inte för att Östensen gjorde en dålig stäcka, men han känns inte lika vass som de allra bästa. Har jag fel Oskar, om jag tror att Östensen är mer en sprintspecialist?
Och som vi redan konstaterat tidigare så är inte Angerers spurt vad den varit, är det en träningsfråga eller har maxfarten sjunkit för gott, tror ni?

Glada skidhälsn. Lisa

Inlagd: 2008-02-25, 21:02
Skriven av: Paladin

Well, Gjerdalen och Northugs teknik var ju att ligga i bredd längst fram och blockera de andra från att lägga in en stöt. Sen när de väl gick om norbaggarna var det inte så mycket kvar utav mördarbacken.

Det var grym stämning i spåret, var stod du?

Inlagd: 2008-02-25, 22:32
Skriven av: Oskar

Tycker du ska tänka på vad du skriver och ta reda på fakta innan.
Mathias hade sagt innan att han inte skulle köra stafetten. Hans stora mål i år är vasaloppet, och med tanke på att det bara är en vecka kvar så kanske det är ett klokt besult av avstå?
Ego-boy, tycker jag också låter väldigt dumt, det finns inte många som varit lika trogen mot det svenska landslaget som Mathias har varit.

Inlagd: 2008-02-26, 02:02
Skriven av: Macke

Jo jag vet att han sa det innan, men jag tycker det är oerhört synd mot laget i sig. Man vill ju ha det bästa laget till start i en stafett.

Inlagd: 2008-02-26, 10:10
Skriven av: Oskar

Att mathias inte körde stafetten är ju självklart… ingen annan som satsar på vasaloppet var direkt med och tävkade nu i falun och varför ska han åka en stafett överhuvudtaget när han inte är 100% inställd på det och sedan så hade sverige kanske kommit topp fem hellner hade inte orkat mördarbacken garanterat!

sen varför har mathias blivit syndabock för allt landslaget gör fel alltid är det nånting som är hans fel! nej jag har för mig att jonas karlsson sa i nån krönika att ”Elofsson ha rmålats upp som en supermänniska medans Fredriksson är en sur gammal åsna” nånting i den stilen och varför ska mathias få skit när han talar ut? folk klagar på att ingen i landslaget säger nånting den enda som gör det hackar dom istället på! nee fy farao

Inlagd: 2008-02-27, 00:28
Skriven av: gustav

Jag håller med om att han fått mycket negativ uppmärksamhet, ungefär som alla herrtränare/förbundskaptener fått. Men jag tyckte att när han ändå var där och det känns som om det inte så ofta som skidor är en lagsport, då borde han passa på, speciellt med tanke på att det enda han gjort den senaste tiden är stakat.

Inlagd: 2008-02-27, 02:12
Skriven av: Oskar

Ja, det var det verkligen! :D
På herrstafetten stod vi rätt i början av mördarbacken på åkarnas högra sida, mitt emot tvkameran om du hajjar? För att sedan kunna springa ner till stadion vid målgång. (och sedan hinna fram längst fram vid prisutdelningen, hehe)

Vid damernas stafett stod jag i mördarbacken på åkarnas vänstra sida precis där det brantaste partiet börjar på skatedelen och där den klassiska banan svänger av. Fast då orkade vi inte runda allt och sticka ner till stadion vid målgång, men det var ju inte någon vidare spurt då heller.

(Det är ju faktiskt lite av en skam att ha vara uppvuxen här i Falun och att aldrig varit och tittat på skidspelen någongång… Men framöver ska det bli en tradition!)

Inlagd: 2008-02-27, 23:40
Skriven av: Paladin

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values