Inför herrstafetten

Med tanke på Mathias Fredrikssons finfina form åtminstone under dagens klassiska del och faktiskt även hela vägen fram till mördarbacken för sista gången, kan man ju tro att hans plats i stafettlaget är gjuten som sten, men så är inte fallet!

Istället har han bestämt sig för att inte vara med och istället lägga fokus på Vasaloppet nästa helg. Vafan är det för stil? Här har han visat att han kör ruggigt bra igen klassiskt och då ska han för i helvete ställa upp för kung och fosterland i stafetten! Maken till ego-boy får man leta efter… Fast han har ju sagt att Vasaloppet är hans stora mål i år så vi får väl lita på hans ord och jag säger bara, vinner han inte det loppet blir jag less.

Dock är det inte hög tid att hänga läpp för det, för när man minst anar det dyker det upp en näst intill perfekt ersättare till Fredriksson, nämligen Mats Larsson! Han blir morgondagens startman och jag tror nog att han kommer klara det fina fisken. Det är ju också ganska skönt att han slipper Lukas Bauer, eftersom denne går andrastreckan.

Johan Olsson kör andrastreckan och trots lite svajig form på sistone tror jag han håller ihop det och växlar över till Anders Södergren inte allt för långt bakom täten.

Södergren gör väl ett stabilt lopp som vanligt och ger Hellner en perfekt utgångspunkt inför sista sträckan, som förhoppningsvis inte går allt för fort utan blir ett rävspel på hög nivå. Ingen vågar rycka och istället blir det lite sällskapsresa som sedan Hellner spurtar hem precis framför ögonen på Northug. Önsketänkande? Tja, kanske, men det är fullt rimligt, tror jag.

Det är ett starkt lag det där! Alla har visat form hyfsat nyligen och har alla en bra dag i morgon kan det räcka hela vägen till seger, speciellt med spurtkanonen Hellner på sista.

 1. Mats Larsson
 2. Johan Olsson
 3. Anders Södergren
 4. Marcus Hellner

Men vi har även tre lag till.

 1. Fredrik Östberg
 2. Daniel Rickardsson
 3. Rikard Andreasson
 4. Kalle Gräfnings
 1. Niklas Karlsson
 2. Erik Eriksson
 3. Martin Johansson
 4. Markus Leijon
 1. Patrik Karlsson
 2. Johan Henriksson
 3. Adam Steen
 4. David Frisk

Listan ovan är tagen från FIS-Ski.com. Den skiljer sig lite från langd.se:s laguppställningar. Vilken som är den rätta får vi se i morgon.

Norge har två lag med i morgon och båda är helt klart kandidater till segern. Petter Northug startar för ovanlighetens skull i lag 2, men det gör ju inte saken sämre för det laget. Är han med i tätgruppen in på stadion så är det inte många som knäcker den dåren.

Några andra lag som är farliga är helt klart Italien, Ryssland, Tjeckien och kanske även Finland. Huh, det ska bli så sjukt spännande!

Startlista