Anna Hansson femma efter spurtduell!

Sverige står och faller inte med Charlotte Kalla. Idag när Charlotte inte fick till det blev det istället Anna Hansson som fick bäras fram av hitresta och lokala supporters utmed spåren. I början av loppet kändes publiken lite avvaktande, och den stora frågan, vad har hänt med Kalla? Men efter ett par varv förstod man att det var inte Kalla man skulle foka på utan istället fick det som sagt bli Hansson!

Efter klassiska delen in mot pitstop låg hon på en fjortonde plats och efter ett mediokert skidbyte (i tid) var det dags för skate. Turboväxeln las i och då jävlar plockades det placeringar! På toppen av mördarbacken stod Gunde och gav henne en extra energikick i form av ordentliga ”fångarna på fortet”-vrål och vips hade hon passerat några till. När bara målrakan var kvar låg helt plötsligt pallen inom räckhåll. Tyvärr lyckades hon inte ta sig förbi de två hon hade behövt passera för att ta en tredjeplats och gick i mål femma efter att ha blivit slagen av spurtstarka Valbusa med endast en tiondel. Upp till pallen blev det till slut mindre än en sekund…

På presskonferensen efteråt berättade hon att hon var jättenöjd med placeringen men att det var lite surt att det var så nära till pallen. Det som saknades var spurten, tyckte hon, men sa att det var otroligt roligt att äntligen vara på hemmaplan och jättehäftigt när alla ropade ”Anna!” utmed spåret.

Hon berättade att det kändes väldigt bra redan från start. Den klassiska delen gick bra och det var endast efter första skatevarvet som hon kände sig lite sliten men när hon passerade mördarbacken för sista gången började hon förstå hur bra det skulle kunna gå. Det enda hon kunde klaga på var just spurten, annars var allt på max, tyckte hon.

Anna fick frågan hur det varit att vara i skuggan av Charlotte Kalla under vintern och förklarade att det var skönt då hon istället kunnat fokusera på sitt fullt ut. Väldigt tacksamt, men nu börjar hon känna sig mogen att avlasta Kalla.

Anna kändes väldigt cool och lugn under presskonferensen så jag tror inte det kommer bli något problem för henne att hamna i rampljuset i framtiden. Vi ser fram emot morgondagen.

Och ni som följde skidspelen förra året kanske minns att Kalla gjorde en dålig skiathlon men kom sedan tillbaka rejält under stafetten dagen efter.

Ja just det, det blev dubbelt norskt i täten med Astrid Jacobsen först och Marit Bjørgen tvåa. Ainno Kaisa Saarinen kom trea!


Intervju med Anna Hansson

Läs mer: DN, Aftonbladet 1 2

Etiketter: