Lagen till Teamsprint i morgon

Det blir som jag trodde, Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter som representerar lag 1 för Sverige. Lag två består av Anna Hansson och Maria Rydqvist. Lagen hamnar i var sin semi.

Virpi Kuitunen åker inte i morgon så med tanke på det är kanske inte Finland så säkra guldkandidater längre, men paret Saarinen, Muranen går inte av för hackor heller. Ryska lag ett, med Shapovalova och Matveeva är också att räkna med tror jag. Överst på pallen tror jag Norges lag 1, med Bjørgen och Jacobsen, hamnar. Jag hade trott på Slovenien också, men de verkar inte ställa upp med något lag över huvudtaget. Kanada kan också gå långt i morgon. Samma sak gäller även Japan och Tyskland 1.

Startlista damer

 
På herrsidan är det Emil Jönsson och Daniel Rickardsson som tävlar för Sverige lag 1. Jönssons form känner vi ju till, men hur är det med Rickardsson? Well han hade 18:e snabbaste tiden i kvalet i Otepääs äckliga före förra helgen, så det kan nog bli bra det här.

Sverige 2 består av ungtuppen Robin Bryntesson och veteranen Thobias Fredriksson. Dags för Thobias att visa lite form nu tycker jag, och hur bra är Bryntesson i klassisk stil? Har ingen aning faktiskt.

Storfavoriter i tävlingen är nog Norges lag 1 som består av Rønning och Dahl. Två grymma klassisksprinters som även kan åka snabbt på längre distanser, speciellt Rønning. Finland lag 1, med Nousiainen och Jauhojärvi, kan också bli riktigt farliga. Teichmann och Filbrich kör för Tyskland och har de en bra dag är de också med uppe i täten. Ryssland lag 1 ser starka ut också. Sen får vi inte glömma Norges lag 2 heller. Shit dom har så mycket bra skidåkare alltså…

Lyckas Rickardsson hålla ihop det i morgon tror jag det kan bli guld för Sverige, för har bara Jönsson segervittring så kommer han köra skiten ur resten av lagen, I promise!

Startlista herrar