Starttider i 10/15 km fri stil

Ikväll är det 10 respektive 15 km fri stil med individuell start! Sverige har sex pers på startlinjen, två tjejer och fyra grabbar. Först ut är Maria Rydqvist. Loppet körs på ungefär samma banan som den klassiska delen av skiathlonen härom dagen. Alltså tuffa utslagsgivande backar, inte som mes-sprinten i förrgår.

På damsidan är de flesta på plats, det är bara alla sjuka svenskor (inklusive tillfrisknade Kalla) samt norskan Bjørgen som inte startar. Det känns svårt att sia om vem som kommer plocka hem det, men polskan Kowalczyk har ju visat riktigt bra form de senaste dagarna så henne får vi nog sätta som favorit ändå, trots hennes yviga åkstil. Kuitunen har som vanligt sin gamla rygg när det gäller skate så förvänta inga stordåd där. Ryskmaffian Korosteleva, Rocheva och Medvedeva kommer nog också bli farliga. Petra Majdic som vann sprinten lär vi nog inte se i toppen då hon är bäst i klassisk stil, men hon har i och för sig sagt till Skidpepp tidigare att hon gillar individuella starter mycket mer än masstart.

Kowalczyk ligger bäst till på bettingsiten bet365.com med 3.5 gånger stålarna. Därefter är det Medvedeva, Shevchenko och Rotcheva. Mycket öststat med andra ord.

Damer

  • 19:16.00 – Maria Rydqvist
  • 19:22.30 – Anna Hansson

På herrsidan finns det hur många som helst att tippa på. Förutom Anders Södergren och Johan Olsson som säkert skulle kunna ta hem det, har vi ju även stoneface-Teichmann med sitt tyska entourage, vi har italienska ligan som är grymma fristilsåkare. Ryssarna Legkov, Pankratov och Dementiev får vi inte glömma heller, även om de känns bättre i masstart? Vad har vi mer? Jo, fransoserna Vittoz och Jonnier är ju också grymma i fri stil. Kanske inte lika grymma som förra säsongen, men you never know! En intressant grej är att Norge har bara en enda åkare i den seedade gruppen och det är pilotbrillan Gjerdalen.

Ska man tro bet365.com har Piller Cottrer lägst odds på 4.50 gånger pengarna. Sen kommer Teichmann på 5 och där efter norska skidskytten, Lars Berger, som inte längre platsar i skidskyttelandslaget och har istället gått till baka till längd. Han går för 7 gånger pengarna. På delad fjärdeplats ligger Legkov, Södergren och Di Centa.

Herrar

  • 20:42.30 – Marcus Hellner
  • 20:45:00 – Mats Larsson
  • 20:55:00 – Johan Olsson
  • 20:57:00 – Anders Södergren