Dags för femte starten i touren

dsc01740_.jpg

Förberedelserna för den sista etappen i Nove Mesto är i full gång. Det är lite mer än en timme kvar till damernas start, där Charlotte Kalla går ut sist av alla idag. Det betyder att hon kan ha bra koll på hur resten av fältet går och kan utifrån det styra sin fart.

I dagens tävling kan man även tjäna bonussekunder utmed banan. Är man bland de tre snabbaste till 2.2 km för damerna eller 2.6 km för herrarna får man 15, 10 eller 5 sekunder. Samma sak gäller när man går i mål. Det betyder att om man är snabbast i spåret kan man håva in hela 30 sekunder plus den tiden man leder med när man går i mål. Räkna med att Kuitunen förmodligen kommer håva in storkovan.

Eftersom Kuitunen som sagt är storfavoriten till att ta bonussekunder borde man kanske låta Jenny Hansson ”offra sig” och maxa järnet fram till 2.2 km för att sno bonussekunder mitt framför ögonen på finskan! Frågan är om Jenny vill gå med på det?

Starttider svenska damer

  • 12:03.00 – Jenny Hansson
  • 12:18.00 – Anna Hansson
  • 12:25.30 – Charlotte Kalla (sist ut av alla)

Alla starttider för damer

 
Vi hoppas att Mats Larsson har bättre material idag och jag tror att han kommer klättra i ordentligt i resultaten. Vi håller även tummarna för att Anders Södergren också gör det, även om gårdagen nog var tänkt att vara hans stora dag.

Starttider svenska herrar

  • 14:07.30 – Daniel Rickardsson
  • 14:14.00 – Mats Larsson
  • 14:14.30 – Mathias Fredriksson
  • 14:15.30 – Marcus Hellner
  • 14:26.00 – Anders Södergren

Alla starttider för herrar