Segt för herrarna på 15 km jaktstart

dsc01678.jpg

Det var inte bästa dagen på jobbet för de svenska herrarna i de tjeckiska skogarna idag. Anders Södergren såg riktigt missnöjd ut när han traskade ifrån målområdet. Faktum är att han tappade faktiskt endast 10 sekunder på täten idag, så någon katastrof var det nog inte, men jag tror att Södergren hade annat i tankarna när han steg upp i morse. Det såg väldigt bra ut i början då han i riktigt Södegren-manér drog en stor klunga runt i banan. Efter 10 km var han fortfarande med bra. Tyvärr orkade han inte han inte att hålla i hela vägen utan fick se några köra om honom på slutet. Med stumma ben i den näst sista utförsbacken var han riktigt nära att stå på öronen men lyckades hålla balansen men tappade värdefull fart.

Mathias Fredriksson åkte på en extra strafftid på 12.5 sekunder idag eftersom han råkade startade för tidigt!! Tydligen ska åkarna själva hålla reda på att man startar rätt tid men av någon anledning måste han gått iväg för tidigt. Han ligger nu 46:a, 2:52 efter. Norsken Hjelmeset var också lite för het på gröten och fick 23 sekunders straff.

dsc01680_.jpg

Marcus Hellner och Mats Larsson hade det riktigt tungt idag och tappade många placeringar. Båda blev omkörda av ungefär 30 personer idag så i sammandraget har dessa rasat ner till en 39:e respektive 41:a plats runt tre och en halv minut efter. Daniel Rickardsson tappade 4 placeringar till en 54:e plats och är nu över fem minuter efter!

dsc01676_.jpg

Vann gjorde Lukas Bauer, igen. Han började med att ösa förbi Simen Østensen som gick ut först idag men efter ett tag bröt han staven och fick se sig omkörd av Østensen igen. Men Østensen var trött idag så Bauer blåste förbi igen, och höll sedan ställningen hela vägen in i mål.

dsc01687_.jpg

Snabbast utav alla var italienaren Pietro Piller Cottrer som plockade 23 placeringar idag och gled in som trea! Gårdagens middag med skumpa och skidpepp-gänget vid bordet bredvid måste gjort susen!

Det var inte bara för sverige det gick segt. Många norrmän tappade placeringar i dagens lopp. Flest tappade den tidigare ledaren Østensen som gled in som 14:e man. Hetland tappade fem placeringar och Northug tappade 10.

Nu håller vi tummarna för Kalla och Hanssons!!