30 december 2007, av Oskar

Stolpe ut för Sverige idag

dsc01586__.jpg

Det var inte Sveriges dag idag. På ”cirkus”-banan i centrala Prag, där säkert 20% stod på öronen, utvecklades tävlingen till att bli ett enda stort stolpe ut för Sverige:

1. Mathias Fredriksson och Anders Södergren var så nära att gå till final men fick stolpe ut!

2. Charlotte Kallas fantastiska lopp där hon ledde från start till …nästan mål. Jag har fortfarande inte förstått om hon tappade staven eller om den gick sönder, men mer stolpe ut kan man ju inte få! Sedan hade Kalla en tiondel till avancemang men Bjørgen fick den platsen. Stolpe in till Norge.

3. Mats Larsson och norrbaggarna. Efter ett varv ramlade Svartedal rakt framför ögonen på Mats som blev meddragen i fallet. Tack för det telev… nej jag menar Norge! Fan!!!

4. Hellner, stackars Marcus Hellner!! Som totaltvåa i touren gick han ut bra i kvarten men efter ett varv dratt han på ändan och andraplatsen i totalen flög sin kos. Herregud vad vi led med honom, han hade ju för fanken chans att ta ledning i touren!!

Vad gäller resten av nationerna var det på damsidan Arianna Follis som spurtade hem guldet före Pirjo Muranen och Marit Bjørgen. Många extra sprintsekunder för Bjørgen nu gentemot Charlotte Kalla – inte bra för totalen!

På herrsidan blev det ryskt i topp med ryssen Morilov följt utav norrmännen Hetland och Østensen. Ur svenskt prespektiv var det bra att Morilov vann eftersom han får 60 bonussekunder och är långt bak i sammandraget. Däremot var det värre att Østensen kom så högt upp idag eftersom han endast var två sekunder efter Hellner igår. Hetland var 13 sekunder efter Hellner igår men kommer även han ligga före efter dagens lopp.

Då inte hemmafavoriten Bauer gick vidare från prologen låg istället hoppet på Kozisek som gick vidare till kvartsfinal. Tyvärr föll han i sin kvart och det var slut för Tjeckien den här dagen.

dsc01601_.jpg

Jag måste avsluta med att fråga, hur många var det som ramlade i dag egentligen? Alltså, jag vet inte om det här är så kul gren om allt bara handlar om tur i slutändan. Är det någon som vet hur många det var, kommentera artikeln!

En kommentar till ”Stolpe ut för Sverige idag”

Jag tycker det är roligt när det händer saker. Det som jag tyckte var fel med dagens bana var startrakan. Den var alldeles för snäv och alltför många fall o trassel inföll just där. Det som skall avgöra i sprint tycker jag är accelerationshastighet alternativt förmåga att ta sig fram i fältet och maxhastighet (spurtsnabbhet). Trånga stadsbanor är rättvisa om åkarna har möjlighet att accelera och spurta fritt. Sen att det är lite trångt mitt i loppet tycker jag är helt ok för då händer det saker.

Inlagd: 2007-12-30, 18:15
Skriven av: Frans

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values