Fyra svenska herrar bland de 18 bästa!

Dagens prolog var nästan en drömstart för svenskarna som lyckades mycket bra ute i det sega föret här i Nove Mesto. Snabbast utav svenskarna var Mats Larsson som måste gillat distansen på 4.5 km klassiskt. Han spurtade in som femma, 4.9 sekunder efter vinnaren och tillika hemmaåkaren Lukas Bauer.

Bauer slog Axel Teichmann med endast en sekund och Odd Bjørn Hjelmeset kom fyra, 3.3 sekunder efter Bauer. När det stod helt klart att Bauer skulle vinna utbrast hela stadion i ett enda stort vrål – det var sjukt mäktigt! Kul att just Bauer vann för det kommer nog göra att ännu fler tjecker kommer till Nove Mesto imorgon. Bauer sa under presskonferensen efteråt att han var ganska förvånad att han vann idag och hade trott på en plats bland de 10 bästa men verkligen inte vinst. Grattis!

Näst bäste svensk blev Anders Södergren med en åttondeplats 10.6 sekunder efter Bauer. Anders såg ut att vara tillbaka med turboväxeln. Jag kan tänka mig att den växeln kan gasas på ännu mer i morgon! Wroom wroom!

dsc01477_.jpg
Södergren strax innan en lång nötbacke

Några snäpp ner i resultatlistan på en 17:e plats kom Marcus Hellner, 20 sekunder efter.

dsc01472_.jpg
Hellner

Platsen precis efter plockades utav Mathias Fredriksson endast en tiondel från Hellners tid. Samkör i morgon?

På samma sätt som på damsidan hade inhopparen Daniel Rickardsson det lite svårare, han gled in på en 46:e plats 37.1 sekunder efter.

Jerry Ahrlin gled in på en blygsam 56:e plats. Han är ju iofs ändå en långloppsåkare, men, man har ju hört att han ska göra bra ifrån sig även i sprint. We’ll see i morgon när det är skate och jaktstart.

Läs mer: DN

Resultat