Anna Simberg och Touren

De flesta av er känner nog till nästan alla svenskar som blivit uttagna till Tour de Ski, men många undrar nog vem Anna Simberg är. Dags att ta reda på det!

Med hjälp av google har jag åstadkommit detta:

Anna Simberg är lika gammal som Charlotte Kalla, alltså förstaårssenior. Hon har ännu inte åkt ett enda världscup-lopp någonsin vad jag vet, så touren blir hennes första! Däremot har hon åkt bra i skandinaviska cupen i vinter. Man har bara gått tre tävlingar än så länge men hittills har hon blivit fyra på 10 km klassiskt, femma i sprint, och 14:e på 10 km fritt. Kanske inga superplaceringar, men hon har iallafall slagit svenskor som Maria Gräfnings och Sofia Bleckur m.fl.! Anna vann även 10 km klassiskt i Intersport Cup i Skellefteå nyligen och hon var även med och tog JVM-silver i stafetten i vintras tillsammans med bl.a. Charlotte Kalla. Anna var för övrigt snabbast av alla på sin tredje sträcka!

Så här sa Christer Skog till Värmlands Folkblad om henne då hon var 16, alltså fyra år sedan:

”Hon är vältränad, otroligt ambitiös och har bra gener. Den största yngre kvinnliga talang som finns i Sverige i dag. Jag gör fysiologiska tester med Anna och hon har fantastiskt bra resultat överlag. I så här unga år är det svårt att spå någon framtid, men går allt rätt är hon på väg mot den internationella eliten.”

Det var då det, men borde stämma rätt bra på henne idag också. Samma tidning som ovan har även intervjuat Simberg efter att hon blivit uttagen och hon säger att det var ”kanonkul” att ha blivit uttagen och fortsätter med att

”Förbundskaptenerna har alltid sagt att de tror på mig och nu när jag visat lite resultat tyckte de att det var dags att testa mig på högre nivå.”

Grattis Anna!

…och detta får var ungefär allt som Google hade att erbjuda om tjejen. Jag försökte även få tag på henne lite men utan resultat, så jag antar att detta får räcka, hoppas att det gläder någon!

Kan även tipsa om en annan Anna Simberg som tydligen är teater-regissör. Det är denna Anna och Bore-Anna som tävlar om flest hits på Google. Efter Tour de Ski kanske skid-Anna tar täten. Vi får se!