Rybinsk …suck.

jonsson_rybinsk.jpg

Det är roligt att skriva om svenska skidframgångar. Inte lika roligt när det går dåligt för Sverige. Trots att jag trodde på svennarna i dagens sprint valde jag att ge mig ut på en helt underbar skridskotur norr om Uppsala och oh my god vilket bra val det var! Strålande sol och kärnis så långt man såg.

I skogarna X antal mil norr om Moskva var det inte lika strålande… Har nu tittat på det lilla som lyckades bli inspelat här hemma och det var ju verkligen ingen vacker syn. Kanadensiskan Crawfords klåpiga spurt i kvarten höll på att kosta Anna Dahlbergs avancemang men som tur var gick Anna vidare som lucky loser. Hon gick till final men där tog det slut. Sjätteplats blev det för henne och det är med tanke på hennes hälsena riktigt bra! Roligt att det inte var norskt i toppen utan en amerikanska! Go Kikkan, Go Kikkan!

Nästan alla svenska herrar i samma kvart gjorde ju inte saken bättre. Som tur var gick tre av dessa vidare. En glödhet Emil Jönsson hade antingen 1) ingen aning om diskvalificeringsreglerna för sprint, eller 2) ingen aning om att han var så sjukt het på gröten att han tjuvstartade två gånger om i sitt finalheat där han stod i mitten med den röda armen runt omkring sig. Herregud. Rent politiskt står jag till vänster, men när man ser så mycket röd färg börjar jag undra om jag ska byta block! Nä men skämt åsido så var det väldigt tråkigt för sporten att Emil blev diskad. Det hade ju varit så sjukt mycket roligare för alla om han hade lyckats komma iväg utan diskvalifikation.

En ljusglimt var väl Robin Bryntesson som gjorde sitt bästa lopp i världscupen genom att bli fyra i b-finalen.

Varför gick inte Marcus Hellner vidare? Sliten från igår kanske. Men det borde ju Hetland varit också? Han gick ju vidare. Iofs var Hellner bara fyra tiondelar från att gå vidare idag, dock över fem sekunder sämre än snabbaste kvaltid.

Jag har inte sagt något om lördagen men ska jag vara ärlig orkar jag inte det. Kul att Anna Hansson var bra med igen. Hon kommer gå långt! Ni som vill veta mer om lördagen kan ju läsa diskussionen, med blandad nivå, om loppet på skidsport.com.

Well well, nu har norrbaggarna sopat banan ännu en helg och det börjar minsann bli lite tjatigt! Sjukt skönt att det är ett par veckors avbrott nu så man kan glömma allt det här…

Jag säger som Elofsson, bryt ihop och kom igen.

Läs mer: DN, Aftonbladet

Jönsson blir diskad, tillika herrarnas final
Damernas final