Sprinters lackar på FIS

Säga vad man vill om Sprintgutta och deras gladiatorfestival, men dom har en hel del poänger vad gäller hur disciplinen sprint ser ut idag. Sprintveteranen Tor-Arne Hetland skriver idag på sprintguttas hemsida att de är trötta på att FIS inte lyssnar på hur utövarna vill ha det någon gång. Han tar upp en hel del problem han ser med sprinten idag och hur man borde förbättra. Dels vill de standardisera längden i ett sprintlopp till att alltid vara 1450 m samt att alla banor ska ha minst 4 klassiska spår hela tiden eller under ett fristilslopp ska två personer alltid få plats i bredd. Hetland har även några nya namnförslag på sprint varav ett är

”Førstemann til 75m vinner men du må gå 1000meter til”

med syfte på att Kuusamos bana var väldigt smal och krokig vilket ledde till att det var väldigt svårt att gå om. Hamnade man sist på startsträckan hade man aldrig någon chans att ta sig fram och matcha ledaren.

Jag håller med allt herrn säger. VARFÖR KAN INTE FIS LYSSNA PÅ DE AKTIVA NÅGON GÅNG?

Fan det måste vara så sjukt tråkigt att ryka ihop med en annan skidåkare och få se dagen förstörd. Det kanske inte skulle göra något om det var en ny sprint-tävling varje helg, men som världscupen ser ut idag är det inte så många sprinttävlingar.

Vad tycker ni?