Ännu fler sprint-pallar!

pallen_kuusamo.jpg

Jag kom hem precis från att ha varit på resande fot hela dagen. Innan jag åkte hem från Skåne hann jag dock precis se (eller se och se, det var eurosports web-sändningar på väldigt knackig internet-lina, så det var mer hack, ljud, hack, bild, ljud, hack..) Emil Jönsson och Mats Larsson spurta hem silvret respektive bronset. Fy farao vilket drag det var i Emils diagonalåkande! Efter semi trodde jag faktiskt att ingen skulle rå på honom i finalen, men det kom en norrman i vägen! Till langd.se sa han efteråt:

”I finalen fick jag ett tjuvsläpp högst upp i långbacken och det kostade mig ett nytt avstamp då mjölksyran redan bubblade upp till öronen. Kjölstad lyckades få någon meter och jag orkade inte ta honom, den här gången.”

Läste nyss på langrenn.com att Hattefnattestad blev skitarg på Jönsson efter att svensken kört vädligt aggressivt i spåret. Jag vet inte om han minns förra året då sex norrmän prejade ut Jönsson ur spåret i finalen. Tough luck Hattestad! This is the new life of 6 personer i varje heat…

Om Mats Larsson inte kunnat träna mycket alls i höst och kommer ändå trea i dag, ja då är det något som är gälet! Jag menar, vart tog alla norrmän vägen, sprintguttarna som brukar garva åt svenskarna? De (utom en då) blir slagna av en ”sjukling”! Sjukt bra kört, Mats!! Vi får hoppas att han får träna lite till så kommer det nog bli en kul sprintvinter det här.

Synd på Robin Bryntesson, som var så nära att gå vidare i sin kvart. Nästa gång Brynte!

En sak jag la märke till efter loppet var att a-finalen gick mycket saktare än b-finalen, närmare bestämt 2 sekunder saktare. Det kanske inte är så mycket kanske, men frågan jag ställer mig ändå är hur bra form är Björn Lind i? Gav han inte det lilla extra i sin b-final och därför bara kom trea, eller körde han max, och kom bara trea? Hans tid är lite under sekunden saktare än Jönssons a-finaltid. Fast Björn var ju snabbast av alla i prologen. En grej till om Lind, innan jag beslutade mig för att kolla på eurosports web-sändningar såg jag lite på nrk:s, och då fick jag höra av kommentatorerna att ”Bjøern Liänd is Back!”, det var roligt. Bla bla bla, hur som helst, här är min favoritbild från tävlingen, med titeln Lind kramar Gran:

krasch_lind.jpg

Just det, jag borde ju nämna något om damernas tävling också. Mitt tips var ju ganska bra bortsett från att Bjørgen och svenskorna inte var med. Majdic segrade, jag trodde tvåa, Jacobsen trea, det trodde jag med! red_blue_white.pngDock upptäckte jag något lite läskigt och det var när jag kollade in resultaten efterhand, visade det sig att alla löpares nationers flaggor var röda, vita och blå, borsett från Japans flagga som bara var röd och vit! Så hur mycket svenskorna hade velat komma till final, för någon högre makt hade bestämt i förväg vilka färger som skulle gälla! Japp, så är det!

En sak man kan säga om Kalla är att det kan ha varit värdefulla poäng (22) hon lyckades skrapa ihop idag. Just nu ligger hon sexa i den totala världscupen!

Resultat, damer

Resultat, herrar

Herrfinalen m.m. på play.svt.se

Läs mer: Aftonbladet 1 2, DN