Folket har sagt sitt! Tillbaks med fyra skidåkare i varje sprintheat!

spint_graf.png

När nästan 60 av Skidpepps läsare röstat på antalet personer man borde ha i varje sprintheat, visade det sig att de flesta vill ha tillbaka det antalet man hade förr, alltså fyra personer. Jag vet att de aktiva själva saknar den tiden då de slapp vara oroliga över att utrustningen skulle sabbas och istället kunde fokusera på att åka fort, eller ja, även taktiskt. Eftersom jag antar att de flesta som läser skidpepp består av publik FIS vill ha, tycker jag att man borde ta upp frågan med dem igen.

Anledningen till att man ökade antalet till 6 personer per heat från början var för att man ville få bort de två dominerande nationerna Sverige och Norge. Så har det hjälpt med att ha fler i varje heat? Well, i Kuusamo förra året var ju fem av sex finalister norrmän, den sjätte var svensk. Det var väl kanske en extrem final, men det är inte sällan det ser ut så.

Om man vill att det ska bli större spridning mellan länderna bör man nog be de länder, vars aktiva inte tar sig till final, börja träna lite hårdare mot disciplinen sprint?

På damsidan är det en annan historia, även om Sverige och Norge är väldigt bra, finns det många fler nationer i finalerna.

Etiketter: