09 november 2007, av Oskar

Skidskytte är bara farligt!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: blanda inte en sport med en annan!! Det är därför gillar jag inte skidskytte så värst mycket och idag fick vi tragiskt nog se ännu ett bevis på detta! Jag talar om den tråkiga nyheten om den lilla flickan som blev ihjälskjuten igår av sin storebror som var skidskytt. Eller ja, skottet avfyrades så klart inte med mening, men av någon anledning gick det av och flickan blev träffad i huvudet. Stackars stackars familj! Jag lider med hela deras släkt.

Läs mer på DN:s hemsida

13 kommentarer till ”Skidskytte är bara farligt!”

vill inte försvara bruket av vapen, men att skidskytte skulle vara nämnvärt farligt tycker jag är att ta i.
som det berättas i tidningarna så inträffade olyckan inomhus, redan där har ett fel begåtts. sen borde det finnas vuxna i närheten när minderåriga handskas med vapen. den ammunition som man använder inom skidskyttet är lika farligt som den som militären har i sina vapen, allt handlar o m hur man handskas med grejerna.
tycker föräldrarna borde ta mer ansvar.

Inlagd: 2007-11-09, 21:42
Skriven av: per

Det är givetvis tragist att hon dog. Dock så anser jag inte att det är något fel med Skidskytte. Som det stod på DN så har aldrig någon i Sverige dött på grund av detta.

Det finns andra sporter som har större dödsrisk än skidskytte. Varje år så dör många pga hjärt attack i idrotts sammanhang.

Inlagd: 2007-11-09, 21:47
Skriven av: Lukas

Okey, okey, eftersom det här är en längdskidblogg och inte en skidskytteblogg så tänkte jag använda mig av de taffliga argumenten jag hade ovan för att hävda att längdskidåkningen är bättre än skidskyttet, men framför allt var det ett eminent tillfälle att se ifall det är någon som bryr sig över huvud taget om vad jag skriver här. Jag gillar att folk kommenterar.

Håller för övrigt med er båda.

Inlagd: 2007-11-09, 22:42
Skriven av: Oskar

Jag skulle också vilja kommentera artikeln, och försvara skidskyttet. Det är en enormt spännande TV-sport med en stor och fanatiskt publik, något man inte kan säga om längdsporten – tyvärr. Åk till Tyskland och slå på teven under vinterhalvåret så märker du vad som visas och inte visas. Stafett är spännande i längdsporten men sjukligt spännande i skidskytte. Nerver, nerver, nerver.
Att det skett en tragisk olycka med ett skidskyttegevär har faktiskt ingenting med själva sporten att göra, vilket de tidigare inläggen redan påpekat.

Jag uppmanar till skidskyttepepp istället!!

Hälsningar från en trogen läsare

Inlagd: 2007-11-10, 19:33
Skriven av: jk

Fotboll är också säkert sjukt spännande, likaså skidskytte men för att jag inte ska bli galen har jag bestämt mig för att fokusera på en sport, och det är längdskidor. Därför kommer det bli en del lustiga påhopp på systersporten skidskytte framöver. That’s it!

Inlagd: 2007-11-10, 23:37
Skriven av: Oskar

okej okej, accepterar ditt val av sport. men du kan väl titta lite på skidskyttesändingarna – i smyg…

Inlagd: 2007-11-11, 10:53
Skriven av: jk

vi får se

Inlagd: 2007-11-11, 15:47
Skriven av: Oskar

vad är det för vapen där används vid skidskytte–det är väl inte luftvapen

Inlagd: 2009-02-10, 00:37
Skriven av: otto cederchrone

om det inte är luftvapen-då är det mycket farliga saker –som absolut inte ska vara i okynnigas händer-det gäller iövrigt för alla vapen-man måste veta vad man har i handen

Inlagd: 2009-02-10, 00:40
Skriven av: otto cederchrone

a propå skidskytte är vilken sport som helst-lika nervpirrande för skytten ,som pokerspelaren

Inlagd: 2009-02-10, 00:42
Skriven av: otto cederchrone

Givetvis är det tragiskt det som hänt, men har inget med skidskytte att göra,även om det råkar vara ett sånt gevär.Som för övrigt är ett salongsgevär.
Skidskytte är så spännande och nervpirrande och det är så det ska vara.Ovisst in i det sista.Inte förrän sista skottet är skjutet och gått i mål är det klart.
Skidskytte och längdskidor är bäst!!

Inlagd: 2009-02-17, 13:27
Skriven av: Mattias

Antagligen kommer skidskytte snart att stoppas.

Inlagd: 2014-02-08, 19:51
Skriven av: Einar

[…] några år sedan förklarade jag hur extra dumt skidskytte är efter att ett barn blivit ihjälskuten av en skidskytt (av misstag). […]

Inlagd: 2014-02-25, 18:36
Skriven av: Skidskytte är bara farligt #2 |

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values