Tårar av glädje!

chockbritta.jpg

Jag vet inte om det var endorfinerna från mitt orienteringspass i eftermiddags som spökar eller om det bara var ren och skär glädje som framkallade tårar när jag på svt.se såg först damernas och sen herrarnas finaler i teamsprint. Jag hade ingen aning om hur det hade gått så det kändes som live och fyfan det var det mäktigaste jag sätt på länge!!

Det tog ett tag innan jag fattade att Björn Lind inte var med utan att den jag såg glida fram var egentligen Emil Jönsson, för Thobias Fredriksson kände jag ju igen. Eller jag trodde att Thobias var Emil och Thobias var Björn eller något sånt. Orutinerat av mig, men som tur var nämnde kommentator Jonas det och jag förstod hur allt hängde ihop.

Mäktigast av allt allt idag var ändå Charlotte Kallas megaryck på sitt sista varv. Frågan är om hon märkte att halva fältet krokade ihop med varandra och att hon hade jordens chans, eller satt det redan i ryggmärgen ”nu drar jag!”? Ojojoj sen när Britta Norgren skulle ut på sista måste hon varit nervösare än någonsin. Det var i alla fall skräck i hennes ögon hela vägen fram i mål då hon liksom upptäckte att det var visst hon som var bäst!!

Sen måste vi gratta Emil Jönsson och Marcus Hellner för en strålande tredjeplats! Men tänk om dom klått Hetland/Kjølstad också, då hade jag fått orgasm, här och nu!

Synd att Lina krokade i Bjørgen där i slutet. Vi hade kanske fått se ännu en dubbelpallare om inte norskan varit i vägen!

Måste även ge mig själv lite ryggdunk då jag igår sa att det kommer gå mycket bättre för Kalla och Norgren på teamsprinten. Men att dom skulle vinna, det var kanske lite väl kaxigt att tro tyckte jag då…

Inför Düsseldorf var jag sjukt orolig för Norrmännen men maken till blekare skidåkare får man leta efter om man nu jämför med deras hype:ande inför säsongen!!

Resultat herrar

Resultat damer

 
Läs mer: DN, SvD, langd.se, skidsport.com

ps. måste säga att det märks att det är allsvenskan som regerar på sportsidorna idag. Både svd och DN har endast ett litet TT-meddelande om att sverige krossat i Düsseldorf. Fattigt, alltså!!!