Lind och Dahlberg are back!

podium271007ah008_.jpg

Björn Lind is back! Mäktiga ryck i både kvarten och semi visade att under denna säsong är han att räkna med! Tyvärr räckte det inte hela vägen fram. 2007 års kung av Düsseldorf heter numera Josef Wenzl och är tysk. Och tur är väl det. Hade det varit en norsk hade jag slängt ut det nybakade brödet genom fönstret. Eller näe kanske inte, men det ändå skönt att dessa kaxiga gladiatorer sattes på plats idag. Tvåa blev alltså Björn Lind som såg väldigt glad ut efter andraplatsen. wenzl271007ah023_.jpgÄrligt talat så trodde jag faktiskt att han skulle knäcka tysken, men det blev lite för svårt att köra efter Wenzls taktiska gummibands-åkning. Full fart, sen stopp, full fart, stopp osv. Jaja, vi ska vara glada ändå. Roligt att Wenzl plockat upp glade Hjelmesets härliga finisher. Jag tänker på jämfotahoppet Wenzl lyckades få till med.

En person som borde få mer uppmärksamhet är helt klart Marcus Hellner som kom femma! Sjukt synd att han inte spöade Northug dock. Marcus har ju sagt tidigare att han är ruggigt peppad på att försöka slå baggen. Nu var det nära, otroligt nära! Bästa placeringen för Hellner någonsin by the way.

Vad gäller Emil Jönsson får vi vänta lite tills banorna lutar uppför lite mer än ett fjuttigt mount Düsseldorf på två decimeter. Då jävlar, då blir det åka av. Thobias Fredrikssons inställning ”det enda som räknas är vinst” märktes av när han mysåkte runt i b-finalen. Varför slösa onödig energi när det ändå bara rör sig om ett par fjuttiga poäng! Peter Larsson kände nog av sviterna av sin salmonella-fest och kunde därför inte ta sig längre än till kvarten. Micke Östberg hade oturen att bli slagen av Northug med bara ett par centimeter i sin kvart och fick tacka för sig. Synd!

podium.jpg
Anna Dahlberg is back! Hon tog Sveriges andra medalj och var bara en ynka tånagel från att sno silvret av Marin Bjørgen, men norskan hade större pjäxor idag, så det fick bli brons för Anna. Sjukt kul att hon är tillbaka efter en hopplös säsong orsakad av lite fallfrukt (läs stenar och fjäll osv). Enligt langd.se fick Anna högsta teknikbetyg av Ola Rawald innan tävlingen vilket kan ha bidragit till den fina placeringen.

Lina Andersson räckte inte riktigt till i sin semi och stackars Britta Norgren halvramlade och kom för långt efter för att hinna ikapp. Man märker hur ett litet misstag får så mycket större påverkan under damloppen, som endast körs om ett varv, än herrarnas race som är två varv. T ex hade Björn Lind problem med sina stavar i starten och kom långt efter men kunde efter ett varv gå i kapp (och om, så snyggt! men hur mycket kostade det?). Charlotte Kalla behöver som sin lagkamrat Emil också svåra motlut för att kunna mala sönder sina konkurrenter. Jag ser hellre Kalla högre upp på de riktiga skidloppen än i en tokrolig Düsseldorfsprint. Ida Ingemarsdotter åkte även hon ut i kvarten.

Jag höll på att glömma, men den nya drottningen av Düsseldorf, och nästan lite överlägset också, är ryska och heter numera Natalia Matveeva!

Foton: allrounder.de

Läs mer: DN, SvD