Svenska laget till Düsseldorf uttaget!

dussel.jpg

En månad innan start blev svenska laget uttaget. Det enda konstiga i uttagningen är kanske att Mats Larsson inte är uttagen, men jag antar att det beror på att han fortfarande verkar slåss med en sjuktdom, och då väljer Stattin att hellre satsa på något ungt, dvs Robin Bryntesson. Det är också skönt att Stattin tagit med Björn och Tobias, det betyder att det kanske inte är så mycket gnabb.

Hur ligger åkarna till med träningen? Jo Britta har vi ju tagit upp tidigare och hon verkar var i fin form – ingen överträning i år inte, dock lite förkylningar under slutet av sommaren. Lina hade förra året mycket strul med pollen och förkylningar. Ska jag vara ärlig så har jag ingen koll på hennes läge i år. Vad gäller Anna Dahlberg så minns ni väl att hon ramlade ner för ett stup och fick en sten i huvudet, eller hur det nu var, och kunde inte träna ordentligt på hela hösten och framförallt inte tävla. I år är hon i mycket bättre slag så klart Enligt langd.se har Anna då och då fortfarande problem med skadan. Ida har haft lite problem med knäna i slutet av sommarn och inte kunnat träna fullt ut. Det enda jag vet om Charlotte Kalla är att Britta sagt att Kalla varit snabbast av alla tjejerna på uppförsskate på lägren så jag antar att hon är grym.

På herrsidan så är det väl Emil Jönsson som sticker ut mest. Han verkar vinna det mesta nuförtiden. Det jag är intresserad att se är hur grym han är på en så pass platt bana som i Düsseldorf och i skate. Förra året så var han ju helt galen i de klassiska loppen och speciellt i långa uppförsbackar! Annars verkar Tobbe och även Björn vara ruggigt revansch-sugna efter en rätt så dassig säsong. Dom verkar ha kunnat träna på bra igen, och Björn måste vara glad att Ola Rawald är tillbaka i svedala. Vad gäller Robin Bryntesson så spurtslog han Marcus Hellner under U23-vm i vintras och i sommar verkar det som om han tränat hårdare än någonsin. Hur långt det räcker har jag ingen aning om. En bit kanske. Till sist har vi då Peter Larsson. Till TT ska Stattin ha sagt att ”Han har sett förvånansvärt fräsch och pigg ut”, så det finns nog risk att Peter är tillbaka på tronen där han hör hemma.

Laget

Damer
Lina Andersson, Piteå Elit
Anna Dahlberg, Åsarna IK
Ida Ingemarsdotter, do
Charlotte Kalla, IFK Tärendö
Britta Norgren, Sollefteå SK

Herrar
Robin Bryntesson, Sollefteå SK
Thobias Fredriksson, Östersunds SK
Marcus Hellner, Gellivare SA
Emil Jönsson, Årsunda IF
Peter Larsson, Hudiksvalls IF
Björn Lind, do

Reserv på hemmaplan
Mikael Östberg, Falun-Borlänge SK

Läs mer på dn.se och svd.se