Say Hello to Team Mekonomen!!

foto: skidsport.com
foto: skidsport.com

Det var mer på gång! Landslaget #2 heter inte längre Landslaget #2, det heter Team Mekonomen och är enligt skidsport.com längdskidsveriges första ”proffsstall”! Det är alltså Mathias och Thobias Fredriksson, Björn Lind och Anders Södergren som numera tillhör stallet!

I deras stall ingår även vallarna/service Micke Book, Hans Åke Olofsson och Lasse Jonsson. Tränare blir Ola Rawald, Mathias Persson, Glenn Björklund och Janne Bengtsson. Andra: Ulrik Ghisler, läkare, Stefan Larsson, naprapat, Karin Magnusson, kostrådgivare
Emma-Helena Nilsson, administrationen samt tillslut Jean-Marc Chabloz och Bo Olsson.

Detta låter mäktigt som fan! Tydligen så tvekade Södergren på att gå med i Team Mekonomen eftersom han inte ville svika resten av landslaget som sparringpartner. Åh, han är bara för snäll, men nu valde han ändå att gå. Hoppas detta leder till bättre resultat och mindre gruff mellan landslagsstaben och de aktiva.

Det jag oroar mig för nu är att landslagsledningen kanske ger landslaget förtur till världscupstävlingarna i vinter. Jag menar, man vill ju inte vara med om ännu en fadäs i stil med Fredrikssons utkastning från OS VM (iofs var det bra, eftersom Mats Larsson som var reserv, håvade hem silvret!).

Läs mer på skidsport.com och dn.se

Update: Några videosnuttar med intervjuer med Thobias, Mathias, Anders och Björn samt kommentar av Stattin finns nu uppe på svt.se/play.

Update #2: Enligt op.se så är Rawald och Persson lite sura på att Mekonomengänget hävdar att dessa två är med i teamet. De anser att de endast jobbar som personliga tränare åt vissa av åkarna och således inte riktigt med.