Minneapolis

När kördes världscupen sist i USA? Enligt FIS webbplats verkar det vara för hela 23 år sedan i januari 2001 då världscupen genomfördes i Soldier Hollow i Utah. Då de bästa amerikanerna normalt tillbringar hela säsongen i Europa är detta ett sällsynt tillfälle för den amerikanska hemmapubliken att få se dom tävla på högsta nivå.

Tävlingarna genomförs i Minneapolis stadspark Theodore Wirth Park. Storpublik förväntas, läste att biljettförsäljningen gått mycket bra. De flesta kommer nog för att se Jessie Diggins, hon är från Minneapolis-förorten Afton. En fotnot är att Minneapolis fanns med på världscupprogrammet för fyra år sedan men ställdes in p.g.a. pandemin. Programmet är som följer:

Lördag 17 februari
Sprint fristil prologer 17:00 finaler 19:30

Söndag 18 februari
10 km intervallstart fristil herrar 17:30 damer 19:45

SVENSKA TRUPPEN I NORDAMERIKA

DAMER

Ebba Andersson, Piteå Elit
Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK
Johanna Hagström, Ulricehamns IF
Moa Ilar, Falun Borlänge SK
Frida Karlsson, Sollefteå Skidor
Emma Ribom, Piteå Elit
Jonna Sundling, Piteå Elit
Linn Svahn. Östersunds SK

HERRAR

Edvin Anger, Åsarna IK
Gustaf Berglund, IFK Mora SK
Jens Burman, Åsarna IK
Marcus Grate, IFK Umeå SK
Calle Halfvarsson, IFK Mora SK
Johan Häggström, Piteå Elit
William Poromaa, Åsarna IK
Oskar Svensson, Falun Borlänge SK