Dag 2 avklarad

Många av oss har väl varit aningen för negativa till det svenska lagets medaljchanser i det här mästerskapet, det är väl rätt klart redan nu. Men vi börjar väl från början.

Var ju ett speciellt damlopp med mycket konstigheter. Man kan ju inte hjälpa att man gärna hade sett Karlsson utmana Johaug idag. Otroligt att hon lyckas få till den formen efter de svaga insatserna i TDS. Kul och grattis till Frida. Det där fallet kostade ju otroligt mycket. Fick ju dessutom stanna upp helt och nästan backa för att få den för långa staven. Var orolig att hon skulle spränga sig totalt i jakten på täten med det skötte hon som en mästare. Såklart också otroligt imponerande av Johaug att dra i kapp Andersson och vinna idag. Men. Hon känns inte oslagbar. Börjar längta till en tremil där Ebba och Frida får parkera sig i rygg då känns det inte helt omöjligt.

Ebba då. Ja vad ska man säga. Hon gör det inte lätt för sig själv eller för hennes fans. Är det inte en vrickad fot, så är det dålig höghöjdsform, förkylningar eller som idag ett jäkla onödigt strul vid skidbytet. Jag skrev det häromdan, att man vinner inte ett guld genom ett snabbt skidbyte men man kan förlora ett. Och så var det ju för Ebba idag. Hon kanske inte förlorade guldet men hon förlorade åtminstone chansen till guldet. Johaug hade nog vunnit ändå men det hade blivit en kul fight att se. Men grattis till medaljen. Känns som att alla kan sänka axlarna och bara njuta av resterande tävlingar.

Ebba, Frida och Johaug var ju överlägsna idag. Nästan lite tråkigt. Hade gärna sett amerikanskorna längre fram. Det samma gäller för ett gäng ryskor. Lite svaghetstecken från norskorna va? Fosseholm gör ju en bra skatedel, hon blir vidrig att möta i stafetten tror jag. Huga. Weng sämre än jag trott, men vilket glid hon verkade ha – eller var det bara i den backen när kameran låg på henne?

Det roligaste idag var nästan att se att Charlotte är tillbaka. Från ett sugigt utgångsläge långt bak i klungan så gör hon det sjukt bra. Grattis Kalla. Du har precis säkrat ytterligare en medalj till samlingen. Hon blev ju dessutom halvstängd på upploppet, inget fult, men ändå. Snabbare än Stadlober på upploppet var hon – det känns också bra för framtiden.

Med Kalla i bra form så det enda som snurrar i mitt huvud just nu stafettlaget. Skatedelen var ju tung – kan vi verkligen ha en sprinter där. Måste processa det här i natt innan jag somnar.

Herrarna då. Ja ungefär som man hade tänkt det. Massa norrmän, Bollen och så Musgrave då vars dräkt inte går att skilja från norrmännen. Häftig avslutning där Bollen visade att han verkligen är kung. Synd att Poromaa glömde sätta fast skidan. Måste ändå säga att jag är impad av hans förmåga att ligga bra placerad i klungan hela tiden. Och en riktigt bra placering. Bra William!! Personbästa när det behövs som mest! Grymt! Tycker annars svenskarna har en tendens att åka jojo upp och ner i fältet. Godkänt på gränsen till bra av Burman. Lider med Calle. Åker han hem nu? Synd för stafettlaget att Calle är så långt efter annars hade vi ju kunnat utmana om medalj.

Nu taggar vi sprintstafett. Vi kör diskussioner om det loppet i det förra inlägget. Börjar mer och mer tro att de tar ut Linn och Jonna. Ni läsare är varje fall på det klara att det ska vara Maja och Jonna.

Till sist. Det går inte att undvika att nämna att Blomman och Håård missar fler och fler detaljer för vare säsong. Hur kunde man inte se Poromaas skidmiss och fel namn på fel åkare ett par gånger redan efter två dagar. Men men . Dom är ju en institution. Jag ska inte klaga. De har väl 6 lopp eller nåt sånt på världsnivå kvar att kommentera. Gott så.