OS: Damstafetten

Duellen mot Norge

Lördag 17 februari kl 10.30

4 x 5 km stafett damer

Svenska damlagets sträckor:

1. Anna Haag
2. Charlotte Kalla
3. Ebba Andersson
4. Stina Nilsson

Innan uttagningen var frågan vem som skulle få köra förutom Kalla, Stina och Ebba. De flesta trodde på att Ida skulle få chansen ändå trots mindre bra insatser under OS. Möjligen Falken som visat något bättre form. Svaret från förbundskapten Rikard Grip blev Haag trots att det inte gick bra på skiathlonen! Han kommenterar uttagningen i Expressen (länk till artikel):

– Jag tror att hon kan göra det väldigt bra på det klassiska. Hon kom inte upp i kapacitet senast, men är ändå med rimligt bra på den klassiska delen. Hon blev givetvis väldigt, väldigt glad. Hon är väldigt fokuserad över den uppgift som komma skall, säger Grip.

Med reservation för ändringar. Länkar:
OS-arrangörerna
SOK:s webbplats
Startlista