Heja Calle!!

tour

Wow! Calle Halfvarsson knäckte självaste Northug från sista mellantiden ner i mål idag, det är otroligt imponerande och något jag inte trodde skulle hända. Northug såg riktigt stark ut i sin avslutning men trots det lyckades Halfvarsson samla krafter och bli tvåa idag!

Mot Cologna fanns det dock inget att göra.

Men ändå, äntligen första pallplatsen för Calle! Och alla norrmän bakom honom, äntligen!

Till SVT: ”Det kändes bra, jag tyckte jag håller igen lite för att hålla farten i sista backen, ja det gick som planerat! Allting kändes bra idag helt enkelt.”

Intressant med Marcus Hellner att han inte var det minstan nöjd efteråt men blir femma ändå. Frågan är om det kan vara så att spåren blev rejält mycket segare under dagen eller om Hellner inte har någon aning om hur hans form är…

Emil Jönsson blir tredje svensk på en blygsam 30:e placering. Daniel Richardsson 40, Anders Svanebo 58 och Simon Andersson 78…

Otroligt skönt att den norska dominansen har brutits också. Det är väl kanske som vi spekulerat, att norskarna måste vara i god form tidigt för att få åka världscup? Eller så var det här bara en dålig dag, vem vet. Kul att Northug visar form, han är bra att ha med långt fram i en tour, då blir det spännande.

Inför morgondagen går Cologna ut först, 10 sekunder före Halfvarsson. Fem sekunder senare sticker Northug ut och sju respektive åtta sekunder senare går Chernusov och Hellner ut. Därefter kommer resten i en strid ström. Sundby går ut 27 sekunder efter Cologna och lär leda det tåg som förmodligen kommer köra ikapp allihop, eller vad tror ni?

Eller tänk om Northug med nemesis Halfvarsson hjälps åt och kör ikapp Cologna och sen åker ifrån resten av flocken? Det vore ju ändå rätt mäktigt.

Sen ska det bli intressant att höra om Sundby får gult kort, blir diskad eller får tidstillägg för sin felåkning idag på andra varvet. Eller så händer ingenting eftersom han förmodligen mest förlorade tid på det.

På damsidan höll den norska armén bättre än på herrsidan. Bjørgen visade styrkebesked och vann med c:a 10 sekunder före Weng, Johaug och Haga. Bästa svenska blev lite oväntat Maria Rydqvist på en 17:e plats.