Svenska laget till 30 km

Det blir Charlotte Kalla, Emma Wikén, Anna Haag och Sara Lindborg som åker 30 km i morgon. Ingen Britta.

Storfavoriterna Norge ställer upp med Bjørgen, Steira, Weng och Johaug där alla fyra skulle lätt kunna bli topp fyra. För vilka andra kan tänkas blanda sig in i medaljstriden? Finskorna har visat fin form, men den som varit starkast, Saarinen, hon är ju vanligtvis starkare i klassisk stil, och Kowalczyk, ja ni vet ju hur bra hon åkt fristil i vinter.

Om nu Kalla lyckats skjuta bort den lätta förkylning hon haft, ja då är det nog bara hon som kan hota norskorna. Ja, såvida det inte blir vallaföre eller att norskorna faktiskt inte är i samma dunderform som tidigare. Johaug har ju inte sett megafräsch ut men å andra sidan är detta loppet hon siktat in sig mest till. Ujuj.

Någon mer? Kan Diggins göra något? Nyvltova? Någon annan finska eller amerikanska? Eller ska ryssarna äntligen få till det? Tror faktiskt inte det.