Lördagens stafett

Imorgon kl 11.00 är det dags för damernas stafett (4*5 km). Sverige har inte varit på pallen sedan år 1968 och grenen har för damer funnits med sedan år 1956, dock med annat antal km de första åren. Oddset för svensk vinst imorgon är 12.50 hos ett av de större spelbolagen. Motsvarande för Norge är 1.05 och för Finland 10.00.

De två första etapperna är i klassisk stil, de två sista i fri stil. Andrahandsuppgifter tyder på att varje åkare går två rundor på en bana som borde vara ca 2,5 km och att det är 32 meters höjdskillnad, vilket också ska vara den maximala stigningen.

Några av ländernas lag ser ut som följande:
Norge: Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Marit Bjoergen
Sverige: Ida Ingemarsdotter, Emma Wiken, Anna Haag, Charlotte Kalla
Ryssland: Julia Ivanova, Olga Kuziukova, Natalia Zhukova, Yulia Tchekaleva
Finland: Anne Kylloenen, Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Krista Lahteenmaki
Tyskland: Nicole Fessel, Stefanie Boehler, Claudia Nystad, Denise Herrmann
USA: Kikkan Randall, Sadie Bjornsen, Elizabeth Stephen, Jessica Diggins

I Vancouver tog Norge guld (Skofterud, Johaug, Steira, Bjørgen). Tyskland tog silver och Finland tog brons. Sverige kom på femte plats och ställde upp med Anna Olsson, Magdalena Pajala, Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter.

Trots oddset för svenskt guld måste det ändå sägas att Sveriges lag ser bra ut. Mycket beror såklart på vädret och om vallateamet fortsätter att leverera, men visst blir det riktigt spännande imorgon!

Etiketter: