Hoppet lever för Olsson

Screen Shot 2014-01-13 at 14.09.12Hittade en gammal SATS-tidning efter yogan idag. Omslaget pryddes av Johan Olsson, ”Skid-kungen”. Med tanke på den senaste tidens osäkerheter kring Olssons hälsa kändes det lite märkligt att läsa om Johans OS-planer i tidningen:

”Jag siktar stenhårt på 15 kilometer klassiskt, det loppet passar mig bäst i Sotji. Jag ska bryta ner alla detaljer för att se vad jag kan förbättra för att maximera just det loppet. OS-guldet finns där i tankarna och är en dröm jag bär med mig. Men det är en dröm, målet är att ta varje skär rätt och göra det perfekta loppet. Då kan guldet komma som en bonus.”

Men, strax efter att jag läste detta damp det ner ett mail från skidförbundet där Johan uttalat sig:

”Trots att jag i nuläget ännu inte kan åka skidor på grund av smärtan, och bara kan utföra ett fåtal moment i träningen, så har jag inte på något sätt gett upp OS än.”

Landslagsläkaren:

”Det jag kan säga är att behandlingarna går bra och att Johans kropp responderar gott på de insatser som görs. Johan får mycket massage för att avlasta smärtan och han trampar på testcykel för att hålla igång kroppen.”

Johan igen:

”Med en månad kvar till OS är det givetvis ett tufft läge mentalt för mig, men jag försöker att se framåt och fokusera på det jag kan göra och göra det riktigt bra. Jag för en daglig dialog med landslagets läkare och sjukgymnast, och jag är helt övertygad om att vi är på rätt väg för att få den här skadan att läka så fort som möjligt.”

Till sist vädjar han till massorna (media):

”På grund av den enorma tid som det kräver med rehab-träning och behandlingar varje dag så behöver jag övrig tid till vila och återhämtning. Således kommer jag inte att göra personliga intervjuer framöver.”

Nu håller vi tummarna för att Johan hunnit göra allt han sa att han skulle göra i SATS-tidningen innan han fick sina skadebekymmer. Visst är harvandet på testcykel inte lika bra som skidåkning men det kanske räcker för att hålla kondisen uppe!