Svensk snöyra i Obershof!!

Efter en alldeles för blöt natt bakom skivspelarna igår blev jag tvungen att skjuta på tour-tittandet tills alldeles nyss.

Om jag tyckte det var tråkigt och gnällde lite väl mycket igår är det annat ljud i skällan nu! För nu var det åtminstone snö i luften istället för regn men framför allt var ju svenskarna helt magiska idag!!

Det är mycket coolt att Calle Halfvarsson tar hem det idag, men gladast är jag nog ändå över Hanna Eriksons seger! Efter ett år med strul och utan tävlingar är det så himla kul att se att Erikson gör en sådan mäktig insats idag!!! Tårarna var till och med framme lite när hon passerat målgången. YES!!

Hon spurtar lätt ner makalösa Herrmann som jag trodde skulle vinna lekande lätt idag. Sjukt kul att även Evelina Settlin gick så starkt också!

Fram till för ett par veckor sedan var jag allvarligt orolig inför de svenska damernas form inför OS, Charlotte Kalla undantagen, men nu kanske det inte är så himla kört ändå!

För det var ju typ bara Randall, Kalla och Ingemarsdotter som saknades i dagens sprint. Och Kowalczyk så klart, fast hon är väl ändå inte segerkandidat i fri stil?

Tillbaka till herrarna: dagens utropstecken är dock inte svensk utan norsk: Martin Johnsrud Sundby. På pallen. I sprint!! Helt sjukt! Vidare som lucky loser i varje heat men ändå trea till slut. Starkt! Jag hade nog aldrig trott att han skulle dra ifrån t ex Northug i en sprint, världen är upp och ner! Och sen var ju Legkov med långt också, känns väldigt otippat.

Dock måste vi betänka att de flesta av de största sprintnamnen saknas ju i denna tour. Så givetvis hade pallen nog sett helt annorlunda ut med Teodor, Petuchov och Hattestad mfl med, men nu är dom inte med och då är det som det är: Calle Halfvarsson var bäst! Till norska TV2 på frågan om det var ”lett”, som Northug skulle sagt:

”Ja, det var lett. Det var lekestue i dag.”

Och om Northugs insats:

”Nå har han fått trene en stund, så nå er det på tide at han begynner å vise resultater.”

Kaxigt, men gulp, jag är lite orolig att Calle får äta upp detta när väl OS är här…

Sen måste man ju lyfta på hatten för det svenska (och tyska) vallateamet! Att valla skidor för åkning i slush puppie måste vara krångligt! Bravo!

I morgon är det resdag/vilodag för skidåkarna. Marcus Hellner brukar alltid prata om att vilodagen inte är någon höjdare för honom eftersom han alltid blir lite loj efter sådana. Istället brukar han önska så många tävlingar som möjligt på raken. Undrar hur Halfvarsson klarar den grejen? Hoppas bra, för i övermorgon på självaste nyårsafton görs det upp igen i sprint. Och i fri stil. Kan bli en kul tour det här ändå.

Till slut måste jag ändå hålla fast vid att man bör stryka Oberhof från Tour de Ski-orterna till nästa år. Inget höjdarställe trots svenska framgångar.

Etiketter: