Gällivarehelgen är över


Ånnsjön med Snasahögarna i bakgrunden

Som ni alla vet har jag inte varit närvarande framför dumburken under denna premiärhelg eftersom jag istället drog upp till västra Jämtland för att åka skridskor (se ovan). Det var helt sinnessjukt vackert och för att inte sabba spänningen kring världscupen har jag levt i total radioskugga från mail, Facebook och så klart Skidpepp. Dock såg jag individuella loppen i lördags kväll strax innan jag slocknade uppe på Enaforsholm. Damstafetten hann jag med att se på mobilen på nattåget men herrstafetten var bara att glömma eftersom mobiltäckningen dog strax söder om Östersund. Nu har jag tillslut även sett herrarnas tävling.

En skaplig svenskhelg måste man ändå säga. Inga gnistrande framträdanden (jo kanske Kalla och Hellner i stafetten) men en hel del OK lopp. Största frågetecknet är nog Anna Haag som måste känna sig ordentligt förvirrad nu. Hon har lagt om träningen helt, men hon har väl ändå varit på en hel del träningsläger och där måste man väl kört träningstävlingar? Jag menar, har hon varit så medioker där så hade hon ju aldrig varit så positiv nu precis innan säsongen drog igång. Därför tror jag att hon kommer igen snart!

Under tiden har vi Lisa Larsen att glädjas ordentligt åt. Vilken scenförändring mot tidigare säsonger! Jag tror inte hon åkt så här bra sedan hon var junior och dunkade till med megaloppet under premiären i Bruksvallarna. Härligt!! Snabbaste tiden på sin stafettsträcka också! Sofia Bleckur åkte också finfint i helgen. Ingen total genomklappning när hon ställdes mot Johaug utan körde klokt. Verkar inte vara helt dumt att åka på skador (i hennes fall reumatism?). Se bara på Olssons form förra året.

Spännande att Ida Ingemarsdotter höll så hög distansklass också. Det gillar jag. Kanske kan hon vara med och kriga i toppen under Kuusamo-helgen?

Sex svenskor bland de 30 bästa är också det imponerande! Bra fyllnad på kvoten redan första helgen! Nu behövs bara ytterligare tre som tar wc-poäng och vi är hemma!

Otroligt roligt att USA tog en pallplats i stafetten också. Tjejerna tog deras första pallplats någonsin i stafett och såg riktigt lyckliga ut i målet trots att Diggins tappade andraplatsen mot Kalla.

Johan Olssons seghet behöver vi nog inte vara så oroliga för, han kommer komma smygandes tror jag. Hellner visade idag att han kan åka riktigt fort redan nu. Daniel Rickardssons fall gjorde att vi inte riktigt fick veta hur bra han var i lördags?

Men alltså Löken Södergren, är det slut nu? Jag vill inte det!!!

Här har ni lite statistik över loppen, direkt från worldofXC.com

Etiketter: