Orientering i SVT

Om en vecka drar EM i orientering igång uppe i härliga Dalarna vilket för de flesta av er förmodligen känns lika intressant som en såsig masstartsfemmil. Men nej, då har ni så fel! Nu ska jag förklara varför.

När längdskidsporten går åt fel håll med fler och fler sega masstartslopp kan ett starkt individuell-starts-behov uppstå inombords och det är då orienteringen kommer in i bilden. Längtar inte ni efter att sitta och stirra in i en gran och se klockan ticka fram som på den gamla goda tiden? Jag gör det. Jag gör det så sjukt mycket! Och det är därför jag tänker sitta bänkad framför SVT nästa helg eftersom allas vår public service-kanal sänder distanserna sprint, medeldistans samt stafetten.

Ett tjeckiskt företag står för produktionen och det gänget ska vara riktigt kompetent! Räkna med natursköna bilder på granar (eller andra trädslag) och klockan som tickar samtidigt som man hoppas att en svensk ska dyka upp i fjärran och stämpla in vid TV-kontrollen med en ny ledartid! Faktum är att det nog inte är helt omöjligt eftersom vårt landslag under förra årets VM gjorde det bästa mästerskapet sedan Annichens glansdagar.


Framtiden är redan här.

Men det är inte allt! Nuförtiden är löparna försedda med GPS-sändare så när bildproducenten tröttnat på granar kan denne slå över i kart-läge och visa orienterarnas framfart i skogen vilket kan vara en extrem nagelbitare om en blågul löpare börjar missa.

100% spänning med andra ord!

Etiketter: