20 februari 2012, av Oskar

Karlsson ”jr” måste bort

Karlsson jr aka Krönikören aka Jonas Karlsson är son till en annan Karlsson, nämligen Ulf Karlsson som numera är längdchef. Bland kommentarerna till inlägget om farsan Ulf började man diskutera huruvida det kommer påverka Jonas Karlssons jobb som kommentator på SVT.

I morse kunde man läsa i Aftonbladet att Karlsson jr måste sluta. Personligen tyckte jag det var riktigt tråkiga nyheter vilket kanske kan låta lite förvånande med tanke på en hel del gnäll karln fått under årens lopp här på Skidpepp. Dock har min åsikt förändrats de senaste säsongerna eftersom Karlsson helt klart klivit upp flera snäpp och har blivit en värdig ersättare när Hård inte kommenterar. dock anser jag fortfarande att han är bäst på krönikor (vilket man inte sett mycket av senaste åren tyvärr).

Aftonbladet frågar om han är glad eller besviken över att farsan blir längdchef:

”Jag är glad för hans skull, självklart. Men sam­tidigt känns det såklart skittrist för min egen del. Jag ­gillar att kommentera ­skidor. Det är bland det ­roligaste jag vet. Jag skulle ljuga om jag sa något annat.”

Den näst sista meningen. Det är bland det ­roligaste jag vet. När någon säger så kan jag tycka att vafan skit i eventuell jäv!

Till slut blev jag rätt så förvånad när jag läste att Karlsson jr är 34 år, endast ett år äldre än mig. Jag hade någon idé om att han var mycket äldre än mig… konstigt det där med åldrar och public figures. T ex känns Johan Olsson så gammal och vis, men han är ju yngre än jag!

27 kommentarer till ”Karlsson ”jr” måste bort”

Känns fånigt att han måste sluta kommentera för detta, känns ju som en bagatell i jämförelse med furans skidskytte med Ekholm som expert. Tycker Karlsson är helt ok men föredrar Hård och hoppas det blir han som får kommentera mer nu så det inte skickar in någon annan istället.

Inlagd: 2012-02-20, 10:36
Skriven av: D.N.

Alltså, han kommenterade väl friidrott när pappa Ulf var chef där? Eller är jag ute och cyklar nu..?

Inlagd: 2012-02-20, 10:41
Skriven av: Manne

Hva med å få tilbake Peter Jihde?

Inlagd: 2012-02-20, 10:53
Skriven av: Neithiri

Tycker att Karlsson ska fortsätta få kommentera och göra krönikor. Hade varit en annan sak om närstående åkte själv men det gör ju inte hans farsa.

Hade hellre sett Gunde åter eller Wassberg som ny längdchef men det blir nog bra med Ulf också, han har visat sig vara en bra ledare tidigare.

Inlagd: 2012-02-20, 11:08
Skriven av: Jörgen

Tycker inte att Jonas lyckats förmedla till mig som tittare att han gillar att kommentera skidåkning…

Inlagd: 2012-02-20, 11:16
Skriven av: KnutG

Jag tycker det också känns konstigt. Jag vill minnas att de gjorde ändringar på Karlsson jr’s friidrottsrapportering också men det här känns ganska onödigt faktiskt.

Inlagd: 2012-02-20, 11:37
Skriven av: Joel Burman

Det är fler som gillar lill-Karlsson än jag trodde. 75% i sportbladets omröstning. Av vad jag läst tidigare trodde jag att jag var den ende som fortfarande stod ut med honom.

Hoppas Hård tar alla lopp nästa år, men det lär inte hända. Vacchi är kungen men han lämnar inte Eurosport förrän SVT sänder tour de France. Ulfbåge lär väl ta skidskyttet igen nästa år. Brännholm är nog den troligaste ersättaren som andrekommentator.

Inlagd: 2012-02-20, 14:18
Skriven av: JonasE

Jeg må innrømme at jeg synes det er en god nyhet, jeg synes han tar seg selv alt for alvorlig, og er litt vel selvopptatt i sin kommentering. Men han er ganske morsom, og jeg haper SVT kan finne seg en ny som er like flink til å lage slike reportasjer som han laget i kollen, det synes jeg vinterstudion trenger. Særlig nå som det er så lite idrett..

Inlagd: 2012-02-20, 14:28
Skriven av: Hanne

Nethiri>> Ingen jävla Peter Jihde i SVT!!!! Tack!!!! Den självgode j….ln klarar åtminstone JAG mig bra utan!! :-D

Inlagd: 2012-02-20, 15:09
Skriven av: Jensa

Vadå, Jihde var ju mästerlig i hanteringen av Muhlegg i Salt Lake 2002. ”People around me whisper doping, doping, what do you say about that?”.

Haha, för skön. Men annars är han slemmig.

Inlagd: 2012-02-20, 15:14
Skriven av: Benke Benbrott

Jag tycker att Jihde var grym när han höll sig till sporten på SVT. Inte i klass med Pops men ändå väldigt bra. Sportkommentator har väl Jihde aldrig varit?

När det gäller Jonas Karlsson förstår jag att han inte kan vara granskande krönikör men kommentator borde han kunna vara även i framtiden.

Inlagd: 2012-02-20, 15:37
Skriven av: SweTor

Appropå bristande entusiasm är Skiclassics kommentatorerna som två gamla trötta revisorer i upprymdhet, kringsnack och glädjeförmedling… de kan säkert bättre än så här.

Inlagd: 2012-02-20, 15:57
Skriven av: Skidjan

Annars får Karlsson gärna ta över skidskyttet för min del. SVT ska ju sända det nästa säsong. Håller med Skidjan att Peter Jonsson inte är kommentatoren med mest entusiasm. Han passar bättre som reporter än kommentator.

Inlagd: 2012-02-20, 16:06
Skriven av: Stefan

Oskar du kan väl söka jobbet som vinterstudioexpeert och kommentator?:)

Inlagd: 2012-02-20, 16:38
Skriven av: andreas

andreas, ha ha. Nej jag har inga av de kvaliteter som krävs. Dåligt minne, artikulerar dåligt och är nog lite för blågul. + hundra andra orsaker.

Inlagd: 2012-02-20, 19:03
Skriven av: Oskar

Min åsikt är att Karlsson jr inte ska behöva sluta med anledning av att hans farsa blir längd-bas. Sedan hoppas jag och tror att Hård vill vara kvar och jobba några VC-helger per vinter om bara stela SVT tillåter det. För mig är det viktigaste att den som kommer in är geiunt intresserad av skidor. Jag har flera vänner i Norge som såg på skidor och skidskytte trots att de ej var intresserade bara för att Rike och Carlsen var så engagerade.

Jag tycker att SVT ska lära av NRK om/när någon ny kommentator ska rekryteras. När Rike helt plötsligt skulle ersättas hade de en process där väldigt många kandidater fick komma på intervju (tror att flera av dem inte ens hade erfarenhet, men ett genuint intresse). Jag var väldigt skeptisk till hur detta skulle gå, men resultatet av detta blev Andreas Stabrun Smith, som har fungerat väldigt bra.

Inlagd: 2012-02-20, 20:09
Skriven av: Alexander

Jag tänker att Jonas kan fortsätta kommentera men att vara krönikör är omöjligt i en kanal som vill försöka vara objektiv, neutral och granskande. Det jag tror det hänger på är att Jonas inte gärna vill kliva tillbaka och bara vara Hårds stand in. Då vill han nog hellre bevaka en idrott där han får verka fullt ut som journalist. Karlsson sätter färg och hans uppgift som krönikör är hans starka sida. Som kommentator är han lättare att byta ut.

Inlagd: 2012-02-20, 21:04
Skriven av: Anna

Om SvT ska anställa en ny referent ska man ha som ideal Åke Strömmer; han var både kunnig och levande.

Inlagd: 2012-02-20, 21:35
Skriven av: KnutG

KnutG, du har en bra tanke, även om jag inte håller med om Åke Strömmer. Men kanske borde man snegla mot Radiosporten ? Christian Olsson är en ruskigt bra kommentator.

Vidhåller att jag tror att C Härenstam skulle passa väldigt bra.

Inlagd: 2012-02-20, 22:14
Skriven av: O_M_K

På 80 talet hade man tvn på med radioljud var Strömmer å A Rönnlund då var dom riktigt bra jämfört med experterna på tv sporten..

Inlagd: 2012-02-20, 22:22
Skriven av: jossa

Du menar när Ulfbåge var dominerande inom längdsporten på tv? hmm, ingen direkt konkurrens där..

Inlagd: 2012-02-20, 22:55
Skriven av: O_M_K

Det ligger ett klipp ute på You Tube med Åke och Assar refererande VM-stafetten i Lahtis 1989 . Lyssna och njut. Avslutas med segersång eftersom Sverige vann

Inlagd: 2012-02-20, 23:30
Skriven av: KnutG

Christian Olsson är ju fenomenal, men frågan är om han passar för skidor…

Inlagd: 2012-02-21, 00:27
Skriven av: Oskar

Per Yng, chef SVT Sport på Facebook: ”Härligt stöd för Jonas Karlsson. Inget är bestämt om nästa säsong ännu avseende skidkommenterandet. Vi tar det lugnt, avslutar den här säsongen enligt planen och sätter oss sedan i lugn och ro under våren och tittar framåt. Och glöm inte att nästa säsong är skidskyttet tillbaka i SVT och Vinterstudion.”

Inlagd: 2012-02-21, 00:28
Skriven av: Oskar

Det är för övrigt långt över hundra kommentarer angående frågan på SVTs facebooksida.

Inlagd: 2012-02-21, 00:30
Skriven av: Oskar

Jonas kommenterade ju friidrott under Ulfs tid som ledare där, så det känns onödigt att han skulle avgå för detta. När man bevakar det idrottsliga kommenterar man förstås laguttagningar, men där kommer väl knappast Ulf vara direkt inblandad, eller? Om det gäller sådana uppgifter, vilket jag inte fattat det som, borde man valt någon med bättre skid-bakgrund för jobbet. Ifall Ulfs insatser ska recenseras och jobbet inte innefattar laguttagningar så blir det snarast fråga om ett special-reportage från SVT. Och då är det ju bara att låta några andra sköta den saken.

Inlagd: 2012-02-21, 08:24
Skriven av: Henry

Stort stöd för Jonas… konkurrensen är ju inte mördande precis.

Inlagd: 2012-02-21, 12:30
Skriven av: KnutG

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values