Richie tvåa i Estland

Jag vet inte hur man ska tolka Daniel Richardssons andraplats i Tartu Ski Maraton.

Antingen kan man se det som att långloppsåkarna ligger på en halvbra nivå med tanke på att Daniel blev 34:a i Polen dagen innan. Eller så kanske det var så att Richie slog av på takten rejält igår när han insåg att han inte hade med täten att göra och bestämde sig för att lägga fokus på tävlingen i Estland. Eller så är det så att grabben är mycket bättre på stakning än diagonalandet i år, fast jag har iofs inte sett loppet och har dålig koll på banprofilen men rent generellt brukar ju långloppen vara rätt så flacka om man jämför med världscupbanorna. Eller så var det så enkelt att skidorna inte höll måttet i lördags.

Det blev för övrigt storslam för Sverige med Jörgen Brink på första och Jimmy Johnsson på tredje. På damsidan blev det dubbelt svenskt i täten med Susanne Nyström på första och Jenny Hansson på andra plats.