18 februari 2012, av Oskar

Treenigheten

Man kanske inte kan överföra kristna termer i längdskidåkningen, heller inte att försöka överföra ”Fadern, sonen och den helige anden” till de tre i toppen på damsidan, men jag gillade rubriken. Förlåt. Så platt. Äsch jag orkar inte ändra.

Men hur som helst vann de tre igen. Eller, faktum är att det var en som vann, och det rejält. Igår misslyckades Kowalczyk helt i sitt första lopp på hemmaplan, men idag fick hon äntligen ge något tillbaka till alla tusentals(?) fans som tagit sig till stadion. Vilken utklassning!

Utöver polskan var det mest norskt. 2, 3, 4, 5, 10, 13, 18, 33. HELT SJUKT! Hatten av!

För svensk del var det inte riktigt lika roligt som tidigare i dag då Johan Olsson flög fram i spåren. Men ganska kul ändå var det att Anna Haag sakta men säkert börjar närma sig riktigt fin form. Nia idag är ju bra! Näst bästa tjej blev lite oväntat Sofia Bleckur på en stark 16:e-plats. För Charlotte Kalla blev det en kass dag, vilket var lite väntat med tanke på det vanskliga föret. 20:e idag. Maria Rydqvist 21:a, Sara Lindborg 29:a och Ida Ingemarsdotter kände väl av gårdagen och fick till ett bottennapp idag: 42:a.

Resultat

11 kommentarer till ”Treenigheten”

Björgen skall på höjd. Blir spännande att se om hon kan vända detta.
http://www.langrenn.com/bjoergen-skal-finne-toppformen-i-hoeyden.5022608-1743.html

Inlagd: 2012-02-18, 19:04
Skriven av: nisse

Hur kan Blomman tycka att Haag skulle få rygg på Kowalczyk när hon starta å Haag skulle ut på andra varvet alltså Haag hade haft 0 nytta av Kowalczyk..

Inlagd: 2012-02-18, 19:07
Skriven av: jossa

Håller med dig Jossa, hade varit väggen direkt för Haag.

Inlagd: 2012-02-18, 19:39
Skriven av: Tomas

jossa:
Fast i det läget visste ju ingen hur snabbt Kowalczyk faktiskt skulle köra?

Inlagd: 2012-02-18, 20:06
Skriven av: SweTor

Måste säga att det var kul se Haag åka så pass bra..sedan Bleckur gör ju att kanonlopp imponerande av henne hon borde säkrat a-lagsplatsen till nästa år..Rydqvist gör vad jag förvänta mig efter sjukdomen Kalla nej inte alls bra idag Lindborg nja ok men borde kunna mera på väg bort från a-landslaget??

Inlagd: 2012-02-18, 20:15
Skriven av: jossa

Man vet med sikkerhet man er i våre svenske venner Skidpepps forum når tråder om kvoter (i særdeleshet), U-23 VM og Skandinavisk Cup får 500 kommentarer hver, mens tråder om WC-løp får ca 5-10 kommentarer helg etter helg :)

Fy fan så overlegen polakken var i dag. Forresten har hun vært best i klassisk i hele år. Men hvorfor gås det så sjelden distanse i fristil?

Nuvel, det var litt ”interessant” at de polske produsentene ”valgte” å ikke vise bilder fra tidenes monsterrykk i langrenn, da Kowa utklasset Bjørgen med 30 sekunder på 3 kilometer!! Hvorfor bilder av polske flagg og snodige hatter istedet for dette høyst oppsiktsvekkende rykket? Skulle tro de filmet et karneval!

Inlagd: 2012-02-18, 21:22
Skriven av: fabulator

Fabulator… Om du läser kommentarerna under kvottråden märker du att kommentarerna där främst handlar om VC-loppen igår.

Inlagd: 2012-02-18, 21:31
Skriven av: manne

Lite nördinfo är att Haag hade femte bästa tiden på andra halvan av loppet. Bara ett par tiondelar efter Skofterud. Det är givetvis ett märkligt sätt att räkna, men visar ändå att Haag är på gång nu. Kul!

Inlagd: 2012-02-18, 21:57
Skriven av: manne

fabulator: Och man vet om Northug tävlar eller inte om VGD-trådarna har 1 eller 1000 inlägg…

Inlagd: 2012-02-18, 23:16
Skriven av: Benke Benbrott

Et vanskelig løp å analysere med deltider, synes jeg. Ski og føre vekslet, og bl. annet leste jeg at Bjørgen hadde store problemer med skiene der Kowalczyk rykket i fra, altså var det like mye en stopp for Bjørgen. Til slutt ble det helt sikkert rettvist, og lett å tippe var det

Inlagd: 2012-02-19, 00:24
Skriven av: Rastjapa

Har nu sett gårdagens distanslopp från Polen. Först: Vilka otroligt dåliga TV-produktioner! Herrloppet bestod av typ 80% TV-bilder på publiken. Damernas något bättre, kanske 60% bilder från publiken där. Otroligt irriterande! Det finns alltid bilder utifrån spåret även om de i bild inte hör till de främsta. Eller h*n som sitter i ledarstolen vid mål, det är bättre än bilder på (samma) publik hela tiden.

Otroligt kul med Olssons framgångar!

På damsidan – kul att det äntligen gick bra för Haag! Bleckur gjorde det bra också. Diggins startade ej, sjuk? Stora tidsdifferenser på damsidan. Kul för Kowa att hon fick vinna på hemmaplan. Norge – vilken bredd! Även kul se deltagande från kinesiskt och japanskt håll (Ishida gjorde det bra).

Inlagd: 2012-02-19, 23:26
Skriven av: Jörgen

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values