Ingen ny dam till sprintkvoten

Det var ett rätt så mediokert kval av de svenska damerna. Endast Ida Ingemarsdotter och Hanna Brodin gick vidare från kvalet vilket var en besvikelse. Nykomlingen Elin Mohlin blev 36:a och Charlotte Kalla tog platsen efter. Magdalena Pajala blev 43:a och Eva Svensson 51:a, slagen med omkring 15 sekunder av snabbaste tjej som var Denise Herrmann.

I kvartsfinalen möter Brodin Herrmann, Fabjan, Cebasek, Szymanczak och Jean. Med andra ord inget direkt getingbo. Ingemarsdotter ställs mot Östberg, Falla, Diggins, Lähtenmääki och Gaiazova. Där har vi ett getingbo!

På herrsidan blev det också riktigt dåligt utfall då endast Teodor Peterson och Simon Persson(!) gick vidare. Marcus Hellner blev 31:a, platsen bakom Persson (slagen med en hundradel) och Robin Norum blev 33:a. Johan Edin 42 och Jesper Modin 51(?!). Eh och Emil Jönsson blev 62:a. Alltså, åkte man med träskidor eller vad hände?

Peterson möter Tambornino, Morilov, Frasnelli, Gafarov och Newell i sin kvart. Persson får fightas med Glöersen, Jäger, Brandsdal, Harvey och Golberg.

Verkar som om svenskarna hade kasst glid idag. Faaan vad tråkigt. Borde inte åtminstone herrarna kunnat göra något efter att de upptäckt damernas halvbra glid?