Ingemarsdotter visar gryym VM-klass!

Till slut la SVT ut hela loppet från igår och det var ju faktiskt ganska kul att kolla på som svensk. Ida Ingemarsdotter, hur grym har inte hon blivit?! Fytterackare (eller vad det nu är Stig Helmers norske polare säger i Snowroller)! Tjejen är ju i minst lika bra form som under VM förra året!

Idag var det tänkt att jag skulle ut på isen igen och köra räddningsövningar, men kroppen sa vändligt men bestämt nej. Istället fick jag en rätt så trevlig stund framför SVT Play och tävlingarna i Milano.

Som vanligt anser jag det vara lite träligt att man åker hela tre sträckor var. Jag skulle föredra två sträckor var så att spänningen hålls intakt hela vägen. Om vi börjar med damloppet så var jag lite orolig i början att Hanna Brodin inte skulle orka tre varv. Men så fel jag hade. Istället var det hon som satte färg på sin sista sträcka och växlade ut helgens superkvinna Ida Ingemarsdotter i tätklungan.

Sedan var det dags för utklassning. Ida körde ganska hårt redan på första varvet men sen la hon in turbon, en turbo som ingen annan tjej hittade, och fullständigt blåste ifrån resten av fältet – mäktigt!!

Nu var inte Bjørgen och Kowalczyk på plats, men frågan är om dom hade haft en chans idag. Polskan garanterat inte eftersom hon inte har någon bra att åka med, men norskorna var inte alls i samma form idag. Yay!!!

Herrloppet utvecklades ganska likt damloppet, enda skillnaden var att det var Ryssland som åkte som Sveriges damer. Men Sverige hängde med. Calle Halfvarsson låg som en igel bakom ryssarna hela tiden och överlämnade en fin position till Teodor Peterson på sista. Norskarna fick för en gångs skull agera statister när det istället blev en fight mellan Ryssland, Sverige och Italien! Teodor utmanade Morilov på upploppet, men idag var ryssen snabbast. Tvåa blev Peterson och jag är NÖJD!

Roligast av allt var att se att Calle Halfvarsson håller måttet i sprint – han kan bli en ruskig Tour de Ski-åkare framöver!!

Helgens humorstund var som vanligt FIS-Sandras intervjuer. Idag blev hennes dåliga engelska helt överkörd av Petukhov mäktigaste engelska!! Så himla rysk och härlig engelska. Borde man inte kunna intervjua gossarna på ett annat större språk som dom kanske kan, eller lär man sig inget annat språk utöver ryska i Ryssland?

Läs mer: Aftonbladet, Expressen, DN