Northug: touren går före allt nästa år

Tänk, även jag skulle börja skriva inlägg enbart om Northug. Men jag måste ändå säga att det här är ganska intressant. Norsken verkar ha blivit riktigt knäckt över att han inte lyckades klå Hellner och framför allt Cologna i årets Tour de Ski. Så pass att han nu säger att touren går före VM! Och visst, mästerskapsmedaljer har han så det blir över, men touren står fortfarande kvar på önskelistan.

”Jeg skulle gjerne byttet ut to-tre gullmedaljer mot én seier i Tour de Ski.”

Därför har han, enligt NRK, bestämt sig för att prioritera touren före VM nästa säsong! Det kan mycket väl vara ett smart drag eftersom touren kommer vara kortare och resten av startfältet lär lägga fullt fokus på mästerskapet istället.

Frågan är bara hur hög status touren kommer få. Det vore fantastiskt roligt om Cologna, Hellner, Kershaw, Legkov mfl avstår touren för att de satsar mot VM. Vad ska Northug göra då? Lär ju inte vara lika kul att vinna en tour utan hårt motstånd.

Fast Hellner lär nog satsa rätt så hårt mot touren ändå, han vill väl också vinna en dag.