03 januari 2012, av Oskar

Jahapp…

Det gick ju inte så bra för de svenska damerna heller. Eller, Charlotte Kalla såg ju grymt stark ut upp till krönet, men med en kombination av trötthet och lite sämre glid tog loppet slut ungefär där på toppen för henne. Tyvärr var det inte final climb idag, man skulle ju åka ner för backen också.

Vi vet att Kalla behöver mycket fäste för att åka stort uppför, så det kan ju faktiskt vara så att hon valde att kunna ligga på uppför och kanske förlora lite glid utför, det måste inte bara vara klassiskt dåligt glid.

Fast när man såg Rydqvist bli omgliden av tyskan var det som om man ville kasta ut TVn ur fönstret. Eller vänta nu jag har ju ingen TV. Och kasta ut datorn vill jag ju inte.

Konstigt att Hanna Brodin gick så ofantligt mycket sämre idag än den första prologen. Som natt och dag! Hoppas hon kommer tillbaka starkt imorgon.

Åh det hade varit så roligt att se lite mer utförsbilder idag, inte bara lite uppför innan mellantidstationen och sedan upploppet…

Och vad var dealen med alla filmare? Var de fulla? Så mycket skakiga kameror att de hade kunnat få pris för bästa Dogma-film på vilken filmfestival som helst.

Näe, man kanske ska intressera sig för någon annan sport där det går bra för svenskarna. Finns det någon sådan för tillfället? Orientering kanske, men det är ju inte säsong för det just nu…

Dagens resultat

Totalställningen

 

33 kommentarer till ”Jahapp…”

Är det inte extrema tidsskillnader? Minutrar på drygt 3 km åkning!
Jmfr ett 3000 m lopp i löpning på bana.
Många skulle ju vara varvade efter knappt 8 varv! Är det så stora klasskillnader i längdåkningen? Valla/glid/väggen gör ju sitt till, men ändå…

Inlagd: 2012-01-03, 17:56
Skriven av: Lennart G

Det viktiga är att INTE sluta bry sig och intressera sig för någon annan medlemåttig sport.

Jag drömde att jag skulle köra nästsista etappen…. men hittade inte ”ingången” till spåret, fruktansvärt frustererande. Antar att dom känner ungefär samma sak.

Inlagd: 2012-01-03, 18:05
Skriven av: Lisa

Jo det är konstigt att det är lika stora tidsdifferenser (om inte större) på 3 km och 10 km.

Inlagd: 2012-01-03, 18:38
Skriven av: Oskar

Jag är av någon anledning med på 2 ställen på tipsen ? vad göra ??

Inlagd: 2012-01-03, 18:38
Skriven av: RolfZ

Nu fattar jag att herr Oskar är besviken och inte riktigt menar vad han skriver. Jag med. Jag vill slå Larry. Men nu tittar vi framåt istället, gläds åt småkronorna och morgondagens sprint. Touren är inte slut än även om Larry är det.

Inlagd: 2012-01-03, 18:55
Skriven av: Pelle M

@RolfZ: Send en e-post til info@worldofoxc.com med din rikige e-postadresse og forklaring av hva som er feil.

Inlagd: 2012-01-03, 19:20
Skriven av: JanK

Tusen tack !!!!

Inlagd: 2012-01-03, 19:25
Skriven av: RolfZ

Lennart i følge NRK var kvinnenes løype målt til 3,7 km, så det forklarer vel litt, men føret og løypa var absolutt meget tungt i dag så utslaget ble mye større enn det normalt ville vært.

Inlagd: 2012-01-03, 21:13
Skriven av: Hanne

Något jag tycker är ett problem det är när Kalla försvarar Larry så… blint(?).
Det gör att hon (och andra som gör som hon) i slutändan tänker att ”skidorna är perfekta, alltså är jag i dålig form” – det sätter sig i huvudet och det är tankar som inte får infinna sig. Ta t.ex. Petter, när han inte lyckas vinna har han alltid någon förklaring, Modin var i vägen, han blev trängd etc. och i och med att han hittar anledningar till att han inte kunnat åka snabbare behållar han sin inre bild av sig själv som bäst, vilket så klart är bra.

Kalla har börjat se sig själv som den felande länken även när hon inte är det. Det gör att hon hamnar i en grop som är svår att ta sig upp ur.

Hellner är dock mer kritisk och känslomässig och för honom är det mer negativt att hela tiden känna en oro inför vissa fören, där vallteamet misslyckas oftare än dom lyckas. Och på en Tour pissar en sådan sak ner alla hans chanser.

Jag menar inte att Hellner och Kalla är nr 1, utan att vallateamet har påverkat dom negativ på fler än ett sätt. Inte bara under själva tävlingen då vallan är dålig.

Hoppas det blir bättre!

Inlagd: 2012-01-03, 21:34
Skriven av: johan

Hade de åkt 3000m runt på en platt bana hade det nog varit bra mycket jämnare mellan skidåkarna också….

Inlagd: 2012-01-03, 21:53
Skriven av: D.N.

johan:
http://www.vg.no/sport/ski/langrenn/artikkel.php?artid=10042813

– Jeg gikk rett og slett dårlig på ski. Jeg kom ikke ned på underlaget, og da ble det stress – kreftene ble sløst ut i lufta i stedet for at jeg fikk brukt dem ned på underlaget, sier Northug.

:)

Inlagd: 2012-01-03, 22:41
Skriven av: simen

Johan: Helt rärr resonemang jag tror det ligger mycket i vad du skriver.

Simen: Synd att du inte blev uttagen till touren men jag hoppas att du tar tillbaka längdplatsen efter touren! Hahaha

Inlagd: 2012-01-04, 01:58
Skriven av: Joel Burman

Varning för gnäll:

Har inte årets säsonmg varit jävlig tråkig? 3 slakter och en bedrövlig herrstafett i 7sjön. En avgjord och avslagen jaktstart i Kuusamo där veckans stora höjdpunkt var ett herrarnas sprintkval med Northugs överlevnadskamp och sedan Teos genombrott. Dusseldorf var Dusseldorf. I Davos var Northug fantastisk men det var allt. Rogla var som alla andra masstartlopp. Och touren har inte varit något bättre.

Först en kort jävla prolog där man får se åkarna två gånger. Sen en jaktstart som faktiskt visade att Björgen gick att köra ifrån och Teichmanns Bradbury-seger. En sprint med Kriukovs fina stakning och Kowa en mil före Björgen och tre före resten. Skiatlon-loppen som varvade golfbanelunk med spurt om och om igen. Och så ytterligare en jävla prolog.

Så på drygt 20 lopp har det dessa bra saker varit.
1. Herrarnas sprintkval i Kuusamo
2. Northug i Davos
3. Kowa/Johaug mot Björgen i Oberhof
4. Kriukov i Oberstdorf
Jäkla vad tunt.

(Vill ni svara om något mer som varit bra så gör gärna det. Vill ni skriva att jag är en gnällig surgubbe så gör inte det, jag varnade er längst upp.)

Inlagd: 2012-01-04, 07:35
Skriven av: JonasE

Jag tycker Johan Olssons lopp i norge ska vara med där också. Och Petuchovs ryck i Sprintfinalen i Davos.

Inlagd: 2012-01-04, 07:45
Skriven av: rs

Johaugs opphenting og nedspurting av Skofterud i Kuusamo var også tøft å se på.

Inlagd: 2012-01-04, 07:59
Skriven av: Tor

johan:
En (svensk) idrottare som ”gnäller” på andra eller på materialet blir hänsynslöst slaktad av svenska folket. Det spelar ingen roll om gnället är befogat eller inte så jag har full förståelse för Kalla som absolut vill förklara alla sämre insatser med att hon inte själv presterat bra.

Med tanke på det nära samarbete som finns mellan en åkare och en vallare förstår jag att Kalla inte vill tala illa om Poromaa i media. Lika självklart som att Poromaa inte går ut i media efter ett dåligt lopp och säga:
– Här har jag varit uppe halva natten och vallat och så kör Kalla som en sopa!

Inlagd: 2012-01-04, 08:45
Skriven av: SweTor

JonasE:
”…och Teichmanns Bradbury-seger”

Haha!

Inlagd: 2012-01-04, 08:47
Skriven av: SweTor

Nja, tycker nog säsongen varit ganska bra. Med Davos som höjdpunkt. Men visst finns det lite trista saker:

– Kuusamo touren tycker jag att man kan skrota. Den är totalt ointressant.

– Rogla är inte en kul bana för masstart.

– Düsseldorf har nog gjort sitt nu. Börjar kännas blasé.

– Mellaneuropéer kan inte, inte över huvud taget, med någon som helst känsla, producera skidsändningar.

Inlagd: 2012-01-04, 08:48
Skriven av: Anders

Sedan måste man ju bara konstatera, apropå TV-produktion, att det är märkligt hur FIS kan lägga så lite pengar på TdS. De sämsta TV-sändningarna varje år är från TdS. Eller, fel av mig, hela produktionen är usel. Man väljer av någon anledning att ha kvar Oberhof och Obersdorf med sina urtråkiga banor, alldeles för smala och med dålig banmarkering. Man bryr sig inte ens om att bygga upp snygga stadion med pampiga estrader utan har billigast möjliga uppblåsta plastskynken lite utslängda hipp som happ. I skogen sätter man en kameraman som knappt har sett skidåkning och i tv-bussen sitter en producent som tror att slow-mo repriser av ointressanta passager, närbilder på vallateam och uppvärmande åkare som ska starta en halvtimme senare är mer intressant än den passage av ny ledartid som precis missades. Det känns b-igt och undermåligt, och varje år blir jag lika förvånad över hur Capol och Ulvang kan kasta bort ett sådant viktigt varumärkte på några kalle anka arrangörer.

Inlagd: 2012-01-04, 08:58
Skriven av: Anders

simen – Jo, jag vet att han har sagt vid flera tillfällen att han inte orkat, eller haft teknik etc.

Men när det verkligen har gällt något så har han pumpat upp sig själv rätt bra med att hitta förklaringar till att han blivit slagen.

Han hanterar sådant väldigt bra.

Inlagd: 2012-01-04, 09:11
Skriven av: Johan

SweTor – En bra poäng och jag håller med dig. Däremot skulle det vara bra om de pratat ihop sig så att det finns öppning för åtminstone en liten kritik när den är befogad. Just för att Kalla (eller någon annan) ska behöva tvivla på sig själv i onödan. Det behöver inte vara en slakt, utan rena (kanske nedtonade) fakta.

Däremot, att larry skulle gå ut och kritisera är ingen bra liknelse tycker jag. Finns det något exempel på att materialare har gått ut och klagat på att stjärnorna som använder materialet inte levererar.

Men visst, man vet inte hur samarbetet ser ut och Kalla är ju en underbar person (verkar det som). Hon kanske hanterar situationen på bästa sätt utifrån hennes egen person.

Jag kände bara igen sättet att resonera från Helena Ekholm under OS, när de blev bortvallade första loppet och hon direkt trodde att hon hade ”förlorat tronen” och inte kunde leverera när det väl gällde.

Inlagd: 2012-01-04, 09:23
Skriven av: Johan

Jag menade:
*just för att Kalla INTE ska behöva tvivla på sig själv i onödan*

Inlagd: 2012-01-04, 09:25
Skriven av: Johan

Tycker Skiathlonen i oberstorf (h) var riktigt intressant och spännade, lätt det bästa masstartsloppet sedan OS

Inlagd: 2012-01-04, 09:26
Skriven av: Markus

Jag tror absolut att Kalla kan avgöra om det är formen eller skidorna som är problemet. Och jag har full förståelse för att hon inte vill gå ut offentligt och kritisera någon i organisationen. Speciellt inte en person hon är beroende av och samarbetar med varje dag.

Inlagd: 2012-01-04, 09:56
Skriven av: SweTor

Jag håller med om att det är bättre att ta diskutionen internt i gruppen än genom media, men samtidig tycker jag åkarna ska våga säga att skidorna inte har fungerat bra när alla andra ser det.

Anders, håller inte med om att tävlingarna i Oberhof och Oberstdorf har varit tråkiga. Tyckte skiathlonen i Oberstdorf var riktig spännande. I Oberhof har man ju erfarenhet av skidskytte med massor av folk på plats. Viktigt att ha med Tyskland som arrangör i TdS.

Inlagd: 2012-01-04, 10:09
Skriven av: Stefan

”Tycker Skiathlonen i oberstorf (h) var riktigt intressant och spännade, lätt det bästa masstartsloppet sedan OS”

Visst, tycker du så får du självklart göra det, jag tyckte det sög, framförallt herrarnas. Damernas var okej.

Det största problemet jag har med den etappen är att Cologna och Kowa har vunnit två år i rad utan att vinna. De var inte först i mål, men tack vare alla bonussekunder utefter banan fick de ändå lägst totaltid på etappen. Idén med masstart är att även de allra dummaste tyskar ska förstå vem som vann och det tvivlar jag på att de gjorde.

”“…och Teichmanns Bradbury-seger”
Haha!”
Tack sweTor, undrar bara vad som hänt om det varit mästerskap, om Dolidovich hade fällt Northug i Kollen. Hade masstart fortfarande varit så populärt som vissa tycker?

rs och Tor: Ja de kan platsa på min lista också. Tycker hela säsongen dock känns urvattnat utan mästerskap. Visst, totala WC blir viktigare men med bara 4 som kan vinna är den inte av intresse för mig heller.

Nu sprintkval, det kan bli en höjdare!

Inlagd: 2012-01-04, 10:31
Skriven av: JonasE

”Sedan måste man ju bara konstatera, apropå TV-produktion, att det är märkligt hur FIS kan lägga så lite pengar på TdS. De sämsta TV-sändningarna varje år är från TdS. Eller, fel av mig, hela produktionen är usel. ”

Anders, sluta gnäll! Jag är ledsen att säga det men du verkar inte ha någon koll på hur man gör en TV-produktion. Sluta gnäll nu. Du har inte kompetensen som krävs för att kommentera i den här frågan.

Inlagd: 2012-01-04, 10:35
Skriven av: Gabriel

Gabriel, point taken! Men du har fel, jag har jobbat med idel produktioner. Hade dock varit en rolig kommentar om du träffat rätt.

Inlagd: 2012-01-04, 11:31
Skriven av: Anders

Anders, du kan verkligen allt! Sicken kille!! Han vallar skidor som en gud, han har läst retorik på universitetet och han gör TV-produktioner. När jag tror jag smäller av!!

Inlagd: 2012-01-04, 11:38
Skriven av: Gabriel

Gabriel. Kan du ikke heller bare utfordre Anders til pistoler ved daggry, og så diskutere langrenn her på bloggen i stedet?

Inlagd: 2012-01-04, 11:57
Skriven av: Tor

Lugn nu Gabriel. Har aldrig påstått att jag vallar som en gud. Men jag har vallat mycket skidor, det är sant. Jag har suttit med och direktredigerat livesändningar från några sport och musikevent, dock aldrig i någon mer framskjuten position, men lite insikt har jag nog. Retorik är populärt att läsa, kan rekommenderas. Åter till skidorna.

Inlagd: 2012-01-04, 13:25
Skriven av: Anders

Säger bara: Tour de France. Allt som Tour de Ski önskar vara. Extremt välproducerat och bra filmat. Makalösa kommentatorer i Roberto Vacchi och Anders Adamsson. Långa etapper med magnifik natur. Och framför allt: oerhört spännande lopp. Utbrytningar, inhämtningar, nya utbrytningar, rävspel i klungan, taktik och spurter. Tour de France 2011 slår väl i princip allt annat jag sett i sportväg de senaste 10 åren.

Med det sagt så tycker jag att Tour de Ski har bjudit på mycket god underhållning i år, och säsongen i stort har det heller inte varit något fel på.

Inlagd: 2012-01-04, 14:38
Skriven av: Joakim

Haha Anders och Gabriel, ni är för roliga.

Inlagd: 2012-01-04, 15:03
Skriven av: Oskar

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values